Skener Canon CanoScan 9000F

5. 5. 2010 08:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Skener CanoScan 9000F umožňuje rychlé a kvalitní skenování filmů

Skener Canon CanoScan 9000F

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Canon dnes oznámila uvedení nejnovějšího špičkového skeneru fotografií a dokumentů, modelu CanoScan 9000F. Ten vychází vstříc potřebám fotografů, kteří potřebují všestranný a výkonný skener, jenž rovněž dokáže skenovat řadu různých druhů diapozitivů.

Skener CanoScan 9000F je nástupcem modelu CanoScan 8800F; vyznačuje se řadou nových zdokonalených funkcí pro zvýšení produktivity. Snímač CCD s rozlišením 9600 x 9600 dpi umožňuje bezkonkurenční reprodukci díky neuvěřitelně přesnému zachycení detailů, a přispívá tak dále ke zvýšení kvality. 48bitová barevná hloubka zaručuje výjimečně přesné znázornění barev a dosažení obrazů vhodných pro zvětšení a tisk ve vysokém rozlišení.

Společnost Canon jako výrobce nejrychlejších a nejkvalitnějších skenerů na snímání filmů na trhu modelem CanoScan opět předčila očekávání – CanoScan 9000F překračuje nové hranice v oblasti výkonnosti. Nová jednotka filmového adaptéru propouští dovnitř více světla a umožňuje tak ještě vyšší rychlost snímání – skenování jednoho políčka negativu 35mm filmu trvá přibližně 18 sekund (při rozlišení 1200 dpi).

Jednoduchá funkčnost
CanoScan 9000F zachovává mnoho nejlepších funkcí modelu CanoScan 8800F, včetně možnosti skenování diapozitivů v rámečku a filmů středního formátu ve formě pozitivu i negativu. Zůstává i nulová zahřívací doba a schopnost automatického skenování do PC, e-mailu, kopie nebo PDF, vše na dotek tlačítka. Model CanoScan 9000F nyní disponuje i funkcí přesného optického rozpoznávání znaků (OCR), díky níž lze tištěný text převést do upravovatelných elektronických dokumentů bez nutnosti zdlouhavého přepisování.

Sedm EZ tlačítek umožňuje jednoduché ovládání na jeden dotek; s tlačítkem pro automatické skenování pro automatické rozpoznání typu originálu, skenování a ukládání s vhodným nastavením však CanoScan 9000F posouvá funkčnost o krok dále. Součástí modelu je i plně integrovaný adaptér napájení. Výsledkem je kompaktní, plně přenosný stolní skener.

Oprava nedostatků
Součástí skeneru je jedinečná technologie automatického retušování a zdokonalení filmu (FARE) Level 3 pro odstraňování prachu a obnovu poškrábaných filmů pomocí infračerveného světla, které vyhledá fyzické defekty na povrchu filmů.
Tu doplňují funkce Auto Photo Fix II a Auto Document Fix, které uživateli poskytují plnou kontrolu nad výstupem a kvalitou výsledného obrazu.

Auto Photo Fix II odstraňuje běžné vady, jako jsou vybledlé obličeje, nevýrazný tón pokožky nebo přílišné či nedostatečné nasycení krajinných fotografií. Dokáže rovněž „rozeznat“ druh scenérie na fotografii. Podobně i Auto Document Fix pomocí pokročilé automatické analýzy obrazu a korekce dat v jednotlivých oblastech umožňuje dosažení nádherných a přehledných skenů.

Sada výkonných špičkových softwarů včetně programů SilverFast SE a Adobe PhotoShop Elements a také ArcSoft PhotoStudio zaručuje výjimečnou funkčnost a produktivitu, zatímco MP Navigator EX zjednodušuje ovládání skeneru a provádění složitých operací.

CanoScan 9000F – hlavní charakteristiky:
• Kvalita – 9600 x 9600 dpi s 48bitovou hloubkou barev
• Rychlost skenování fotografií a dokumentů – Skenování formátu A4 v rozlišení 300 dpi přibl. za 7 s; nulová zahřívací doba
• Rychlost skenování filmů – Skenování 35mm negativu v rozlišení 1200 dpi přibl. za 18 s
• Kompatibilita s filmy – Adaptér na 12 políček 35mm filmového proužku, 4 diapozitivy v rámečcích 35 mm, film formátu 120 (max. 6 x 22 cm)
• Funkce – Automatické skenování do PC, e-mailu, kopie nebo PDF
• Automatická korekce obrazu – Technologie FARE pro automatické odstraňování stop po prachu a škrábancích; z poškozených originálů produkuje snímky v použitelné kvalitě
• Rychlý přístup k funkcím prostřednictvím 7 programovatelných EZ tlačítek
• Snadné použití – Auto Photo Fix II a Auto Document Fix
• Software – SilverFast SE, Adobe Photoshop Elements, MP Navigator EX, ArcSoft PhotoStudio

Tiskové zprávy

Diskuse