Na světě je 2. verze Internet Explorer 9 Platform Preview

6. 5. 2010 14:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft zpřístupnil webovým vývojářům již druhou verzi Internet Explorer 9 Platform Preview. Ta je od této chvíle dostupná na adrese www.ietestdrive.com (IE Test Drive Site), kde je možné začít ji okamžitě testovat. Cílem tohoto kroku je umožnit vývojářům, aby se včas připravili na změny zahrnuté v připravované nové verzi Internet Exploreru 9, a současně jim poskytnout možnost předat připomínky a náměty Microsoftu, tak aby mohly být zapracovány do finální verze Internet Exploreru 9.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Internet Explorer 9 Platform Preview Build 2 přináší celou řadu zlepšení, především v oblasti výkonu a hardwarové akcelerace. Současně však zachovává aktuální podmínky vývoje pro prohlížeč Internet Explorer, na které jsou vývojáři zvyklí z předchozí verze Internet Exploreru 8. To jim tak významným způsobem usnadňuje vývoj i pro novou verzi prohlížeče.

Uživatelé z řad vývojářů se v rámci verze Internet Explorer 9 Platform Preview Build 2 mohou dále těšit na celou řadu novinek a zlepšení. Mezi nejdůležitější patří především:
. Zvýšení výkonu JavaScriptu.
. Rozšíření podpory webových standardů.
. Nové ukázky kódu, který využívá novinek v Internet Exploreru 9.
. Nové testy dostupné pro pracovní skupiny W3C konsorcia.
. Zahrnuté připomínky a nápady na předchozí verzi Internet Explorer
9 Platform Preview Build 1 ze strany webových vývojářů, získané prostřednictvím služby Microsoft Connect.

Vývojáři, kteří mají zájem o testování Internet Exploreru 9, si novou verzi mohou nainstalovat souběžně s prohlížečem Internet Explorer 8, tedy bez nutnosti nahrazení aktuálně používané verze prohlížeče.

Tiskové zprávy

Diskuse