Digitální fotoaparát Canon IXUS 300 HS

11. 5. 2010 15:29    Rubrika: Tiskové zprávy

Vysoká rychlost, působivý obraz – Canon IXUS 300 HS přináší vynikající kvalitu a jedinečný styl

Digitální fotoaparát Canon IXUS 300 HS

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Canon dnes rozšiřuje produktovou řadu luxusních fotoaparátů IXUS o nový atraktivní IXUS 300 HS – stylový a výkonný špičkový kompaktní digitální fotoaparát poskytující vynikající kvalitu fotografií i funkci záznamu HD videa (High Definition). Tento nový model, který na trh přichází v ocelově stříbrném, matném černém a lesklém bílém provedení, nabídne jedinečnou kombinaci špičkových moderních technologií a funkcí, rychlosti, snadného ovládání a možností pro tvůrčí vyžití.

IXUS 300 HS je prvním modelem Canon IXUS, který disponuje novým HS systémem, jenž s pomocí vysoce citlivého snímače CMOS s rozlišením 10,0 megapixelů a výkonného procesoru DIGIC 4 zajišťuje vynikající kvalitu snímků při fotografování za slabého světla, s nastavením vyšších citlivostí a při vysokorychlostním snímání. Širokoúhlý objektiv se světelností f/2,0 umožňuje použití kratších expozičních časů a vypíchnutí objektů pomocí rozostření pozadí. Možnost ručního ovládání celé řady nastavení významně rozšiřuje prostor pro uplatnění tvůrčího potenciálu uživatelů, kteří chtějí prozkoumat své kreativní schopnosti a rozvíjet své fotografické umění.

Rychlost, prvotřídní výkon a kvalita, všestrannost
IXUS 300 HS ztělesňuje nejnovější pojetí luxusních výkonných kompaktních fotoaparátů Canon. Nový HS systém umožňuje dosažení vynikající kvality snímků při fotografování v prostředích s nízkou hladinou osvětlení, jelikož dokáže maximálně využít schopností špičkového obrazového snímače CMOS typu „back-illuminated“ a procesoru DIGIC 4. Dovoluje tak fotografování v plném rozlišení při nastavení citlivosti ISO až do hodnoty 3200 a napomáhá omezení úrovně obrazového šumu v celém rozsahu citlivosti ISO . Při použití režimu Slabé osvětlení (Low Light) lze na fotoaparátu nastavit ještě vyšší úrovně citlivosti, a to do maximální hodnoty ISO 6400, kdy fotoaparát snímá fotografie s rozlišením 2,5 Mpix a nabízí ideální nastavení pro snímání večerních akcí a nočních záběrů.

K vynikajícímu výkonu fotoaparátu při snímání za slabého světla přispívá také zdokonalený 28mm širokoúhlý objektiv s vysokou světelností f/2,0 a 3,8x optickým zoomem, který uživatelům dovoluje velké přiblížení ke snímané akci a propouští větší množství světla dopadajícího na snímač. Proslulý optický stabilizátor obrazu (IS) Canon omezuje rozostření snímků, k němuž dochází při fotografování s použitím delších expozičních časů a při přiblížení snímaných objektů. Stabilizátor obrazu (IS) fotoaparátu používá moderní technologii založenou na posunu optických členů objektivu, která zajišťuje ostrost fotografií při množství světla odpovídající až 1/8 množství světla, které by vyžadovaly fotoaparáty bez stabilizace – umožňuje tak prodloužení expozičních časů až o tři kroky nastavení.

Maximální světelnost objektivu a ručně ovládaná irisová clona poskytují uživatelům širší možnosti pro ovládání hloubky ostrosti, a tím umožňují tvorbu působivých portrétů a uchvacujících makrosnímků. Špičkového optického výkonu fotoaparát dosahuje díky uplatnění stejných procesů a standardů kvality, jež Canon používá při výrobě svých profesionálních objektivů řady EF, které s důvěrou používají miliony uživatelů na celém světě.

HS systém snímači CMOS také dovoluje kvalitně zachytit velmi rychlé akce, a to díky funkci kontinuálního snímání rychlostí až 3,7 sním./s v plném rozlišení 10,0 Mpix nebo až 8,4 sním./s v rozlišení 2,5 Mpix v režimu Vysokorychlostní sekvence (High Speed Burst). Oba režimy vysokorychlostního snímání nejsou nijak omezeny, co se počtu snímků v sérii týče, a lze je používat non-stop až do zaplnění paměťové karty – fotografové tak již nepropásnou ani jeden záběr . Extrémně rychlé akce pak lze natáčet také na video v režimu Super Slow Motion Movie (Mimořádně pomalé video), v němž fotoaparát snímanou akci zaznamená rychlostí 240 sním./s a pak ji dokáže přehrát podstatně nižší rychlostí 30 sním./s – uživatelům se tak nabízí možnost kvalitního záznamu a sledování akčních záběrů s jejich dramatičností a působivostí.

Unikátní design Canon – uvnitř i na povrchu
IXUS 300 HS vyniká kompaktním nápaditě tvarovaným tělem z nerezové oceli – jedinečný design fotoaparátu tak dokonale doplňuje vynikající kvalitu snímků, kterou nabízí.

LCD displej PureColor II G s úhlopříčkou 7,5 cm (3,0") je opatřen povrchovou vrstvou z odolného temperovaného skla a nabízí vysoký kontrast a široký pozorovací úhel, který usnadňuje fotografování velkých skupin a objektů z neobvyklých pozic. Poměr stran 16 : 9 je ideální pro natáčení a sledování videa v kvalitě HD; obraz pokrývá celou plochu displeje a vizuální zážitek nenarušuje černý okraj v horní a dolní části obrazu.

Kruhový volič citlivý na dotek umožňuje rychlé a snadné procházení menu a pořízených snímků. Součástí uživatelského rozhraní je také nápověda (volba „Rady a tipy“ – Hints & Tips), která uživatelům poskytuje vysvětlení různých nastavení fotoaparátu a seznamuje je s jeho četnými funkcemi a jejich použitím.

Široké možnosti pro tvůrčí fotografy
S IXUSem 300 HS mohou i ti nejméně zkušení uživatelé prozkoumat, kam až sahají hranice jejich tvůrčích schopností. Fotoaparát nabízí širokou řadu režimů a funkcí, které značně usnadňují pořizování působivých snímků. V režimu Smart Auto s technologií detekce scény (Scene Detection Technology) snadno pořídí kvalitní snímky za jakýchkoliv podmínek. Tento inteligentní režim vyhodnotí fotografovanou scénu a na základě získaných výsledků pro ni vybere nejoptimálnější z 22 možných nastavení. Smart Flash Exposure pak podle konkrétních podmínek upravuje intenzitu integrovaného blesku, takže fotoaparát vždy zvolí optimální přisvícení, čímž zajistí dokonale exponované snímky.

Díky bohatému počtu režimů určených pro tvůrčí snímání je fotografování s IXUSem 300 HS nejen snadné, ale také zábavné. Režim Efekt rybího oka (Fish-eye) například zajistí zkreslení snímku, k němuž dochází při fotografování s objektivem typu fish-eye, přičemž uživatelé mohou volit ze tří úrovní zkreslení. A při fotografování v režimu Efekt miniatury (Miniature Effect) budou všechny objekty vypadat jako zmenšené modely. Snadné pořizování vlastních portrétů umožňuje režim Inteligentní závěrka (Smart Shutter), který s pomocí technologie detekce obličeje zajistí aktivaci spouště po rozpoznání úsměvu nebo mrknutí. Režim samospouště po rozpoznání nové tváře (FaceSelf-Timer) pak automaticky aktivuje spoušť poté, co se ve snímané scéně objeví nový obličej. Zkušenějším uživatelům, požadujícím nad pořizovanými snímky vyšší míru kontroly, IXUS 300 HS nabízí ruční ovládání rychlosti závěrky v režimu Tv a nastavení clony v režimu Av.

Záznam HD videa – funkce pro záběry plné života
Pro okamžiky, které se nabízejí pro záznam na video, je IXUS 300 HS vybavený funkcí snímání HD videa (720p) s kvalitním stereofonním zvukem. Tichý pohonný systém objektivu zajišťuje tiché zoomování, a tím minimální rušení natáčení, a optický stabilizátor obrazu potlačuje nežádoucí účinky pohybu fotoaparátu viditelné na videozáznamu. Integrovaný HDMI miniport umožňuje okamžité prohlížení pořízených fotografií i videosnímků na obrazovkách s rozhraním HDMI včetně televizorů HDTV.

Uživatelům, kteří preferují bezdrátový přenos, IXUS 300 HS nabízí funkce Eye-Fi connected. Uživatelské rozhraní fotoaparátu obsahuje samostatnou oblast Eye-Fi s ikonami a v případě přenosu dat s pomocí karty Eye-Fi dojde k deaktivaci funkce automatického vypnutí fotoaparátu, což uživatelům zajišťuje snadný a nepřerušený přenos pořízených snímků.

IXUS 300 HS – hlavní vlastnosti a funkce:
• Výkonný IXUS v úchvatném těle z nerezové oceli
• Vysoce citlivý snímač CMOS s rozlišením 10,0 megapixelů
• 28mm objektiv Canon s vysokou světelností f/2,0, 3,8x optickým zoomem a optickým stabilizátorem obrazu
• HS systém s procesorem DIGIC 4 pro rychlé snímání a nízký obrazový šum na snímcích pořízených za slabého osvětlení
• Režim Super Slow Motion Movie (Mimořádně pomalé video) pro snímání videa rychlostí 240 snímků/s. Režim High-speed Burst (Vysokorychlostní sekvence) – snímání rychlostí 8,4 snímků/s
• Širokoúhlý displej PureColor II G LCD s úhlopříčkou 7,5 cm (3.0") a vyšší odolností a jasnějším obrazem
• Funkce Smart Auto a Smart Flash Exposure – jistota vynikající kvality fotografií za jakýchkoliv podmínek
• HD video (720 p) s možností použití optického zoomu, stereofonním zvukem a výstupem HDMI
• Režimy P, Av a Tv, Slabé osvětlení (Low light), Efekt rybího oka (Fish-eye Effect) a Efekt miniatutry (Miniature Effect) pro kreativní fotografování
• Inteligentní závěrka (Smart Shutter) s režimy samospouště po rozpoznání úsměvu, samospouště po mrknutí, samospouště po rozpoznání nové tváře v záběru

K fotoaparátu IXUS 300 HS lze dokoupit různé doplňky určené speciálně pro produkty řady IXUS. Patří mezi ně například zábleskové jednotky a měkké kožené pouzdro, které chrání jedinečný design fotoaparátu.

Tiskové zprávy

Diskuse