Canon - partnerem fotografické výstavy o Barmě

12. 5. 2010 19:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon se stal partnerem fotografické výstavy o vývoji a životě v Barmě

Canon - partnerem fotografické výstavy o Barmě

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Canon CZ, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, se stala generálním partnerem výstavy Jana Styblíka, který na svých fotografiích zachytil kouzlo Barmy. Název výstavy „Země uzavřená v čase“ evokuje historický a politický vývoj země, která byla po dlouhá desetiletí brutálním režimem uzavřená před světem.

O tom, že cesta do Barmy není jenom otázka geografického posunu, ale především cestou v čase, se návštěvníci mohou přesvědčit v Praze od 12. 5. do 20. 6. 2010. Celkovou atmosféru unikátních fotografií umocní prostory nově zrekonstruované románsko-gotické Staroměstské radnice.

Jan Styblík opakovaně navštěvuje země jako Barma, Laos, Vietnam, Kambodža či Indonésie. Díky jeho zkušenostem z těchto pozoruhodných zemí a znalostem místního prostředí, mají návštěvníci výstavy možnost poznat zemi z jiné perspektivy, než jakou obvykle nabízí cestovní kanceláře. Výstava si neklade za cíl motivovat turisty k návštěvě této země, ale k zamyšlení nad kulturou a životem obyvatel.

„Dlouhodobě podporujeme jedinečné a mimořádné projekty. Přesně taková je i výstava Jana Styblíka. Chceme naše zákazníky inspirovat k tvorbě příběhů a fotografie Jana Styblíka doslova ožívají,” říká Miloš Bejblík, marketingový ředitel, Canon CZ a SK.

Snímky, které na návštěvníky dýchnou svou atmosférou pestrého světa Barmy, jsou vytištěny na špičkové fototiskárně Pixma Pro 9000 Mark II a velkoformátové tiskárně Canon imagePROGRAF 8300.

Tiskové zprávy

Diskuse