Canon vyrobil 40miliontou zrcadlovku EOS

17. 5. 2010 20:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon vyrobil 40miliontou zrcadlovku EOS

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Canon dnes oznámila dosažení další významné mety ve výrobě kinofilmových a digitálních jednookých zrcadlovek EOS (SLR) – vyrobila svou 40miliontou zrcadlovku.

Řada fotoaparátů EOS – EOS je zkratka pro Electro Optical System a také je to jméno řecké bohyně úsvitu – byla poprvé představena v roce 1987. Od svého uvedení na trh tento systém zaznamenal celou řadu průlomových technologických úspěchů. V důsledku zvyšující se poptávky uživatelů po těchto produktech se Canon rozhodl pro zvýšení produkce, která vyústila v dosažení 40 milionů vyrobených fotoaparátů včetně 20 milionů digitálních modelů EOS. Tento milník také označuje období nejrychlejší produkce v celé historii řady EOS:

• V roce 1987 byla ve výrobním závodě Canon v japonské Fukushimě vyrobena první jednooká zrcadlovka EOS – model EOS 650.
• V roce 1997, za 10 let od spuštění, výroba fotoaparátů EOS dosáhla milníku 10 milionů vyrobených kusů.
• V roce 2003 byl již vyroben 20miliontý fotoaparát EOS – ke zdvojnásobení předchozího počtu 10 milionů tak došlo za pouhých šest let.
• V prosinci 2007, kdy řada EOS oslavila 20 let od svého uvedení na trh, produkce jednookých zrcadlovek překročila počet 30 milionů vyrobených kusů – tentokrát pouhé čtyři roky po dosažení 20 milionů kusů.
• V dubnu 2010 pak společnost Canon zaznamenala další významný úspěch, kdy pokořila metu 40 milionů vyrobených kusů, a ke zvýšení z počtu 30 milionů jí tak stačily pouhé dva roky a čtyři měsíce.

Řada EOS byla na trh uvedena jako zcela nový systém fotoaparátů AF SLR, které jako první na světě disponovaly elektronickou objímkou pro objektiv, jež zajišťovala plně elektronické ovládání celého systému fotoaparátu. S jejím uvedením rovněž začal nepřetržitý vývoj vysokorychlostních a praktických funkcí, jimiž byly vybaveny průlomové produkty, které přispěly ke zvýšení atraktivity fotoaparátů Canon pro fotografy všech zkušenostních úrovní – byl to např. profesionální model EOS-1, který přišel na trh v roce 1989, a kompaktní EOS 500 z roku 1993.

Po představení modelu EOS D30 v roce 2000 společnost Canon vyvinula nespočet progresivních technologií, k jejichž vývoji ji podněcovalo úsilí o dosažení nejvyšší možné kvality obrazu. Patří mezi ně snímače CMOS, mimořádně výkonné obrazové procesory DIGIC a široká řada EF objektivů.

Významný úspěch Canon zaznamenal i ve výrobě objektivů, a to v roce 2009, kdy vyrobil svůj 50miliontý EF objektiv. Díky zvýšení produkce, jímž reagoval na obrovskou poptávku na trhu, vyrobil přes 10 milionů objektivů za méně něž dva roky.

V únoru letošního roku Canon rozšířil řadu EOS o špičkový model EOS 550D, revoluční spotřebitelskou digitální zrcadlovku s 18megapixelovým snímačem CMOS, výrazně širším rozsahem ISO a funkcí záznamu Full HD videa.

Canon se neustále snaží přicházet s inovativními produkty, které by fotografům umožnily víc než snímat jen obrázky, a nabízí technologie a funkce, jež uživatelům dovolují zaznamenat silné příběhy v té nejlepší obrazové kvalitě.

Tiskové zprávy

Diskuse