Logitech Harmony 300i - univerzální dálkový

20. 5. 2010 19:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Dálkový ovladač pro každého: na trh se dostává ovladač Logitech Harmony 300i

Logitech Harmony 300i - univerzální dálkový

Nový ovladač Harmony nahrazuje čtyři předchozí typy a má ještě snadnější internetové nastavení

Společnost Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) oznámila, že výhody dálkových ovladačů řady Harmony® budou moci využívat i ti uživatelé, kteří nemají tak rozsáhlé požadavky na své multimediální domácí vybavení. Nový dálkový ovladač Logitech® Harmony® 300 Remote se velmi jednoduše nastavuje a nahrazuje až čtyři předchozí typy dálkových ovladačů. Pomocí jediného tlačítka tohoto nového ovladače může uživatel snáze ovládat zařízení připojená k televiznímu přijímači.
Ashish Arora, viceprezident a generální ředitel sekce Digital home společnosti Logitech, k tomu říká: „Většina univerzálních dálkových ovladačů má špatnou pověst kvůli tomu, že se obtížně programují; a tak při ovládání svých multimediálních zařízení ve výsledku stejně používáte víc ovladačů. Ovladač Harmony 300i naplňuje to, co jsme si předsevzali – totiž poskytnout každému uživateli jediný dálkový ovladač pro všechna zařízení. Nechceme už žádné další výmluvy, protože opravdu nadešel čas na to, aby se uživatelé konečně mohli zbavit té hromady dálkových ovladačů, které se jim povalují na konferenčním stolku, a mohli svá multimediální zařízení ovládat co nejjednodušeji.“
V průzkumu provedeném společností Logitech se zjistilo, že více než třetina ze 75 milionů domácností v Evropě a Spojených státech, nebyla spokojena se způsobem, jakým se univerzální dálkové ovladače programují. Ovladač Logitech Harmony 300i Remote je však jiný. Má vylepšené webové nastavení, které je určeno výlučně pro nejnovější dálkový ovladač Logitech. Dálkový ovladač stačí pouze připojit k počítači, jít na stránky www.myharmony.com, uvést, jaká zařízení používáte, a zbytek už zařídíme my. Pro ovládání vašeho domácího kina a dalších zařízení tedy stačí provést jen pár základních kroků.
Ovladač Harmony 300i navíc nikdy nezastará. Dálkové ovladače Logitech jsou připojeny k online knihovně elektronických zařízení, v níž je obsaženo více typů zařízení než v jakémkoli jiném druhu dálkových ovladačů. Knihovna obsahuje přes 225 000 druhů zařízení od více než 5 000 značek — a tento seznam je doplňován každý den. Ať už tedy máte doma stárnoucí videorekordér nebo zbrusu nový Blu-ray™ přehrávač, můžete si být jistí, že dálkový ovladač Harmony bude na vašem zařízení fungovat.
Jakmile se dálkový ovladač nastaví, můžete všechna zařízení pohodlně a rychle ovládat pomocí jediného tlačítka. Pomocí tlačítka Sledování TV zapnete televizi i set top box během pár vteřin — a nebudete už potřebovat žádné další ovladače. Tlačítka jsou umístěna tak, aby se dala snadno používat, mají ideální tvar určený pro prsty a jsou logicky seřazena do skupin podle způsobu využití. Například tlačítka pro ovládání DVD přehrávače jsou všechna seskupena pohromadě. Jsou zde rovněž programovatelná tlačítka, která můžete využít k tomu, že se přepnete přímo na vaše oblíbené kanály, nebo si můžete jejich funkci sami nadefinovat.
Ovladač Harmony 300i rozšiřuje řadu dálkových ovladačů Harmony, která získala již mnohá ocenění. K této řadě patří mimo jiné ovladač Logitech® Harmony® 700 Remote — který je možné dobíjet a lze jím ovládat až šest různých zařízení — a také vlajková loď mezi ovladači Logitech® Harmony® One s jedinečným dotykovým displejem.
Cena a dostupnost
Ovladač Logitech Harmony 300i je v Evropě dostupný od dubna a doporučená maloobchodní cena je u něj 1 090 Kč s DPH. Ovladače Logitech Harmony 700 Remote a Logitech Harmony One Remote jsou nyní k dispozici po celém světě za doporučenou maloobchodní cenu 3 540 Kč, resp. 6 390 Kč. Další informace o celé rodině dálkových ovladačů typu Harmony najdete na stránkách www.logitech.com/harmony.