Telefónica O2 rozšiřuje 3G síť

20. 5. 2010 12:17    Rubrika: Tiskové zprávy

3G síť od O2 se rozrůstá do dalších pěti měst

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Telefónica O2 rozšiřuje 3G síť do dalšího krajského města a začíná s pokrýváním okresních měst. Nejmodernější síť s technologií UMTS/HSDPA, která umožňuje nejrychlejší mobilní datové přenosy, je nově dostupná obyvatelům Jihlavy, Kladna, Rokycan, Žďáru nad Sázavou a Frýdku-Místku.

"Disponujeme nejširším 3G pokrytím ze všech českých operátorů. V loňském roce jsme signál 3G rozšířili do dvanácti z celkem třinácti krajských měst. Ve vysokém tempu pokračujeme i letos. Dokončili jsme etapu pokrývání krajských měst a začínáme s rozšířením 3G sítě do okresních měst. Nejrychlejší mobilní internet nyní přinášíme 28 % populace. Jako další se na rychlé datové přenosy mohou k 1. 6. těšit obyvatele Berouna," říká Petr Matějovský, ředitel segmentu mobilní hlas a data společnosti Telefónica O2.

Telefónica O2 disponuje nejlepším pokrytím České republiky sítí 3G. Signál v nově pokrytých oblastech byl podroben kontrolním měřením. Z výsledků vyplývá, že v současné době O2 dosahuje v porovnání s dostupnými technologiemi konkurence nejlepších hodnot, a tedy i nejrychlejšího mobilního připojení k internetu.

Tiskové zprávy

Diskuse