T-Mobile nabízí zdarma Zálohu kontaktů

20. 5. 2010 19:35    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Mobile nabízí zdarma Zálohu kontaktů

- Aktivace i provoz bez poplatků
- Bezpečné ukládání osobních dat
- Synchronizace se sociálními sítěmi Facebook a Twitter

T-Mobile přináší všem svým zákazníkům další službu zdarma – Zálohu kontaktů. Ta umožňuje prostřednictvím GPRS, EDGE, 3G bezpečně uchovávat osobní data z mobilního telefonu, a to nejen až 2000 kontaktů, ale také kalendář, úkoly a poznámky. Unikátní je svým provázáním na adresáře sociálních sítí Facebook a Twitter, kde dochází například k synchronizaci profilových fotek kontaktů.

„Uživatelé se nemusí obávat případné ztráty, odcizení, poruchy nebo koupě nového telefonu – data je možno velmi jednoduše znovu nahrát do dalšího přístroje,“ říká Jiří Hašek, ředitel řízení kategorie a produktů společnosti T-Mobile.

Služba se aktivuje třemi jednoduchými kroky: přihlášení na Můj T-Mobile/Služby/Záloha kontaktů (přes web) v aplikaci pak zákazník zvolí typ přístroje a objedná si zaslání konfigurace. Zájemce může samozřejmě kontaktovat s žádostí o nastavení rovněž Zákaznické centrum T-Mobile.

Všechna osobní data jsou spolehlivě uložena u T-Mobile, server je zabezpečen a přístup k údajům má pouze daný zákazník na základě přihlašovacích údajů do portálu Můj T-Mobile. Aktivace služby i její používání je v České republice zdarma. K používání v zahraničí je třeba ji v menu manuálně aktivovat. Za synchronizaci v roamingu se pak účtuje standardní přenos dat pro danou zahraniční oblast.

Pro zajištění hladkého průběhu synchronizace všech dat je doporučeno uložit všechny kontakty ze SIM karty i do paměti telefonu. Službu Záloha kontaktů v současné době podporuje více než dvě stovky telefonů a počet nadále roste. Jejich kompletní seznam je k dispozici na www.t-mobile.cz/zalohakontaktu.