Nové procesory Intel pro ultratenké notebooky

24. 5. 2010 21:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel rozšiřuje rodinu procesorů Intel® CoreTM pro rok 2010 na stylové, ultratenké notebooky

Nové procesory Intel pro ultratenké notebooky

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Klíčem je číslo 32 – novinka v designu a výrobě čipů Intel přezdívaná „32 nanometrů“ umožňuje vyrábět notebooky o 32 % tenčí a současně 32% zvýšení výkonu.

• Inteligentnější, rychlejší procesory nabízejí dokonalou vyváženost stylu a výkonu. Ultratenké notebooky jsou silné zhruba 1,5 až 2,5 cm a jsou o 0,5 až 1kg lehčí než běžné notebooky.

• Procesory se mohou pochlubit řadou nových technologií, které zvyšují výkon a zároveň nabízejí špičkovou výdrž na baterie. K těmto technologiím patří například Intel® Turbo Boost, která dokáže inteligentně zajistit nárůst výkonu nebo integrovaná HD grafika Intel® HD

Společnost Intel dnes představila nové procesory Intel® CoreTM a rodinu těchto oceňovaných procesorů rozšířila i na stylové, ultratenké notebooky. Ultrapřenosné notebooky – tedy přenosné počítače, jejichž tloušťka nepřesahuje 2,5 cm s váhou v rozmezí 0,5 až 2,5 kg – nabízejí vysoký výkon, slouhouvýdrž na baterie a konektivitu, kterou uživatelé potřebují především na cestách.

Tyto procesory vycházejí z 32nm výrobní technologie společnosti Intel – jsou o 32 % menší1 a nabízejí o 32 % vyšší výkon2 v odlehčeném a elegantním designu. Rovněž se vyznačují nižší spotřebou elektrické energie3, a to až o více než 15 %.

„Zákazníci požadují notebooky, které jim nabídnou styl i výkon. Nové procesory 2010 Intel® CoreTM Ulta-Low Voltage pro ultratenké notebooky nabízejí toto vše v elegantním balení,“ říká Mooly Eden, viceprezident a generální manažer divize PC Client Group společnosti Intel. „Vůdčí postavení Intelu v oblasti 32nm high-k metal gate, v kombinaci s revoluční architekturou a designem, umožnilo vyrábět notebooky tenčí, lehčí a rychlejší, než byly předchozí modely. Nejen že jsou nové notebooky ultrapřenosné, ale s novými procesory uvnitř reagují při práci podstatně rychleji a uživatel díky tomu stráví podstatně méně času čekáním.“

Procesory vybavené funkcí Intel® Turbo Boost Technology4 dokážou automaticky zvýšit výkon a přizpůsobit se pracovní zátěži tak, aby uživatel měl k dispozici plný výkon vždy, když ho bude potřebovat. Technologie Intel® Hyper-Threading5, dostupná v procesorech Intel® CoreTM i7, Intel® CoreTM i5 a Intel® CoreTM i3, nabízí rychlou reakci a pomáhá snižovat prodlevy při současném provádění několika úkolů. Díky grafice Intel® HD Graphics nabídnou procesory křišťálově jasnou grafiku, živé barvy a audiovizuální přehrávání v dokonalém vysokém rozlišení (HD).

Vedle toho nedávno představená čipová sada Mobile Intel® 5 Series pro ULV notebooky rozšiřuje podporu široké škály audiovizuálních možností a vyšší ochranu dat i samotného počítače (technologie Intel® Anti-Theft) a zlepšuje ochranu uživatelova digitálního majetku.

Očekává se, že výrobci notebooků jako Acer, Asus, Lenovo a MSI přijdou s více než 40 novými modely, které by se na trhu měly objevit počátkem června v různých cenových relacích. Více informací o nových procesorech a fotografie najdete na adrese www.intel.com/pressroom/kits/ultrathin. Pokud si chcete přečíst něco o tom, jakým způsobem mohou ultratenké počítače ovlivnit váš mobilní životní styl, navštivte blog Intel Inside Scoop.

Tiskové zprávy

Diskuse