T-Systems Czech Republic - virtualizace desktopů

24. 5. 2010 15:13    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Systems Czech Republic nabízí virtualizaci desktopů pro firemní zákazníky

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

- Snadná správa a řízení firemního IT
- Optimalizace provozních nákladů a investic v ICT
- Možnost provozu formou hostovaných a dynamických služeb

Společnost T-Systems Czech Republic zavádí do svého portfolia nové řešení virtualizace desktopů – koncových stanic (Virtual Desktop Infrastructure – VDI). Řešení od T-Systems je vhodné pro firemní zákazníky, kteří potřebují konsolidovat IT prostředky a optimalizovat investice a náklady na provoz desktopů.

T-Systems nabízí virtualizaci desktopů v celém rozsahu od dodávky terminálů přes vytvoření šablon virtuálních strojů včetně licencí až po zabezpečení a správu provozu jak ve vlastním datovém centru, tak případně v datovém centru zákazníka. Výhodou virtualizace desktopů je zejména možnost oddělení operačního systému od fyzického hardware, aplikací a uživatelských dat. Virtuální desktopy přináší zákazníkům silný nástroj pro standardizaci a jednotnou správu, jehož hlavním přínosem je odstranění opakujících se nákladů či investic. Společnost T-Systems nabízí řešení virtuálních desktopů také jako hostovanou službu zpoplatněnou podle odebraného výkonu z datového centra.

„Přenesení desktopů do datového centra přináší zákazníkům cenově efektivní řešení s nízkou potřebou údržby a vysokou mírou bezpečnosti,“ uvádí Pavel Kovář, produktový manažer ve společnosti T-Systems.

Řešení, které T-Systems nabízí, pomáhá optimalizovat investice a náklady na provoz IT a zároveň přispívá k trvale udržitelnému rozvoji – celkové náklady na vlastnictví a správu je možné touto cestou redukovat až o 40 procent při zachování nejvyšších funkčních i bezpečnostních požadavků.

„Virtuální desktopy od T-Systems zjednodušeně řečeno nahrazují lokální zdroje jednotlivých PC zdrojů datového centra se všemi jeho přednostmi a výpočetní silou,“ dodává Aleš Vocásek, vedoucí produktového managementu a presales podpory
v T-Systems.

Při nasazení řešení virtuálních desktopů pro lokální zákazníky využívá T-Systems rozsáhlých zkušeností odborníků z České republiky i zahraničí. Výhodou je také rozsáhlá infrastruktura a bezpečná datová centra.

Tiskové zprávy

Diskuse