T-Systems - Virtuální svět v Evropě

28. 5. 2010 09:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Virtuální svět v Evropě: T-Systems otevírá první centrum s virtuální realitou

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

- Společný projekt s univerzitou v Madridu
- Plný pohled na virtuální světy
- Vizualizace architektury a vývoj prototypů v reálném čase

Společnost T-Systems vytvořila ve spolupráci s univerzitou v Madridu virtuální svět v plném pohledu. Unikátní projekt deklaruje schopnosti společnosti T-Systems na poli informačních a komunikačních technologií. Modelování a 3D simulace ve vizualizačním centru v Madridu pomůžou redukovat náklady na vývoj a sníží rizika a čas potřebný na konstrukci.

Společnost T-Systems a CeDInt, výzkumný ústav madridské polytechnické univerzity, pracují na bezpečném restaurování historických památek při využití nových možností 3D simulace. Možnosti využití jsou však mnohem širší – od vývoje virtuálních světů pro řešení projektů v automobilovém průmyslu přes architekturu až po vzdělávání a finance. Nové virtualizační centrum také otevírá nové možnosti pro forenzní medicínu a operace: při použití 3D simulací mohou lékaři nanečisto připravovat operace a testovat výsledky.

Společnost T-Systems má rozsáhlé zkušenosti na poli počítačově řízených simulací. Superpočítač navržený a provozovaný firmou T-Systems, který patří k nejrychlejším průmyslovým počítačům leteckého odvětví na světě, je umístěn na výzkumném letišti ve městě Braunschweig. Uživatelé, výzkumníci a vědci, kteří tento superpočítač využívají, vytvářejí inovační partnerství mezi německým centrem pro letectví a kosmonautiku (DLR) a firmou Airbus. Přesné simulace, které se zaměřují na chování letadel, mají za cíl snížení nákladů na vývoj a zvýšení bezpečnosti letecké dopravy. Současně vytváří možnosti jak snížit hluk a emise vzniklé při provozu letadla.

T-Systems také spolupracuje s univerzitou ve Stuttgartu, výrobcem automobilů Porsche, a simulačním automobilovým centrem ve Stuttgartu (ASCS) na vývoji tichých a úsporných automobilů. Výrobci mohou měřit dynamiku pomocí superpočítače od T-Systems a nemusí umísťovat prototypy do aerodynamického tunelu. Proudění vzduchu může být simulováno na počítači, což šetří čas i peníze.

Návrhy a simulace pro automobilový průmysl a ostatní průmyslová odvětví poskytuje
společnost T-Systems i v České republice.

Tiskové zprávy

Diskuse