EA - Harry Potter a relikvie smrti

2. 6. 2010 19:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Připravte se na boj o život

EA - Harry Potter a relikvie smrti

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Vydavatelství EA Play Label společnosti Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) a Warner Bros. Interactive Entertainment dnes oznámili práce na vývoji dvou videoher s názvem Harry Potter a relikvie smrti, jejichž vydání proběhne souběžně s premiérou netrpělivě očekávaného posledního dílu ze série filmů společnosti Warner Bros. Pictures o dobrodružných příhodách Harryho Pottera. Ten bude dvoudílný, přičemž každá z částí bude mít délku celovečerního filmu. Videohra Harry Potter a relikvie smrti – část 1. bude vydána letos na podzim ve verzích pro všechny hlavní herní platformy.
Veškerý děj se tentokrát a vlastně vůbec poprvé odehrává zcela mimo prostředí Bradavic a videohra Harry Potter a relikvie smrti – část 1. se proto bude od předchozích titulů série určitým způsobem lišit. Hráči se s hordou nelítostných protivníků v zádech octnou na zcela neznámé půdě, daleko od bezpečí zdí kouzelnické školy, a na každém kroku budou muset být připraveni bojovat o život.
„Poslední dobrodružství Harryho Pottera nám umožňuje vytvořit temnější a zároveň akčnější hru, než předtím,“ uvedl Jonathan Bunney, viceprezident a šéfproducent studia EA Bright Light. „Věříme, že vytváříme potterovskou hru, kterou ocení a oblíbí si celá generace majitelů HD konzolí. Speciálně jsme vyvinuli novou technologii, která nám umožňuje dokázat, že kouzlení je skutečně mocná síla, a v této hře budou hráči muset využít všech svých schopností k přežití.“
„Spolupráce s EA na vývoji těchto videoher o Harry Potterovi je pro nás báječnou zkušeností,“ prohlásil David Heyman, producent filmové série Harry Potter. „V průběhu let se hry stále více přibližovaly svým filmovým předlohám v celkové atmosféře i výtvarném pojetí. Je tedy nesmírně vzrušující vědět, že videohra Harry Potter a relikvie smrti – část 1. zachytí veškerou akci a napětí nového filmu.“
Videohra Harry Potter a relikvie smrti – část 1. je od začátku do konce plná svižné akce a efektních soubojů. Hráči se v ní ocitnou na útěku, bojujíc o svůj život na zoufalé a nebezpečné výpravě k nalezení a zničení Voldemortových viteálů, na níž se při každém kroku střetávají ve velkolepých bitvách se smrtijedy a harpyjemi. A aby toho nebylo málo, kromě protivenství, která na Harryho v sedmém dobrodružství čekají, se budou muset vypořádat i s nestvůrami, s nimiž se utkali již v minulosti. Proti nekonečným útokům, přicházejícím ze všech stran, budou muset vytáhnout nejmocnější kouzla ze svého čarodějnického arzenálu. Už žádné hodiny kouzlení, už žádný trénink. Nebezpečí je tentokrát bezprostřední. Je na čase bojovat o život.
Nový herní engine, vyvinutý speciálně za účelem účinnějšího využití technologie HD konzolí, zajišťuje vylepšenou grafiku a soubojový systém, který hráče pohltí jako ještě nikdy předtím! Videohry Harry Potter a relikvie smrti – část 1. a Harry Potter a relikvie smrti – část 2. v současnosti vyvíjí EA Bright Light Studio ve verzích pro PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Wii™, Nintendo DS™, Windows PC a přenosná zařízení.

Tiskové zprávy

Diskuse