Symantec - Iniciativa Norton Everywhere

2. 6. 2010 21:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Iniciativa Norton Everywhere posunuje bezpečnost na novou úroveň

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Norton spojí mobilní technologie, technologie DNS a technologie inteligentních zařízení tak, aby chránily a podporovaly jakékoli zařízení připojené k Internetu

Společnost Symantec (Nasdaq: SYMC) představila třísložkovou iniciativu Norton Everywhere, která posouvá technologie Norton za hranice osobních počítačů a rozšiřuje oblast důvěry na nová zařízení a spotřebitelské aplikace. Iniciativa se zaměřuje na oblast bezpečnosti mobilních technologií, bezpečnosti webu a důvěry ve všech zařízeních a vestavěných službách v inteligentních zařízeních. Společnost Symantec kombinuje své vlastní spotřebitelské technologie zabezpečení a zálohování a infrastrukturní technologie s technologiemi partnerů s cílem poskytnout spotřebitelům služby Norton zcela novým způsobem. Nová řešení budou dodávána přímo spotřebitelům a také prostřednictvím nových B2B řešení.

Během následujících týdnů budou představeny produkty Norton Smartphone Security for Android Beta, Norton DNS Beta a Norton Connect Beta.

„Vstupujeme do nové éry, kdy prudce vzrůstá množství a význam zařízení, která nespadají do kategorie osobních počítačů,“ řekla Janice Chaffin, President Consumer Business Unit, společnost Symantec. „Iniciativa Norton Everywhere zkoumá možnosti technologie Norton, jak získat důvěru spotřebitelů, poskytnout jim vysokou užitnou hodnotu a reagovat na měnící se potřeby trhu. Společnost Symantec má jako jediná dostatečnou šíři zdrojů, potřebné partnerské vztahy, globální\xB4působnost a uznávanou značku k tomu, aby mohla poskytnout zabezpečení a další funkce pro každé zařízení na světě, které je připojené k Internetu."

Norton Mobile
Trh inteligentních telefonů s jeho bezmezným množstvím funkcí a aplikací prudce roste a očekává se, že dodávky do konce roku 2011 převýší počty dodávaných stolních počítačů . Skupina řešení Norton Mobile se zaměří na některé současné nejobvyklejší problémy inteligentních telefonů, včetně ztráty zařízení a ochrany dat. V rámci skupiny řešení Norton Mobile budou pro tento rychle rostoucí trh vytvořena řešení zabezpečení i jiná řešení pro mobilní platformu.

Další postup v oblasti Norton Mobile
• Beta verze aplikace Norton Smartphone Security pro platformu Android bude k dispozici v červnu 2010. Tato nová aplikace pro mobilní zařízení poskytne uživatelům možnost zařízení vzdáleně uzamknout nebo vymazat pomocí textové zprávy tak, aby bylo v případě ztráty chráněné před zvědavýma očima. Uživatelé budou moci využít také výkonnou ochranu Norton před škodlivým kódem a blokování nežádoucích volajících.
• Společnost Symantec je nyní Premier Partner divize HTC MobilityNow společnosti HTC Corporation, která je jednou z nejrychleji rostoucích společností v sektoru mobilních zařízení. Společnost Symantec a divize HTC MobilityNow spolupracují na vývoji softwaru a jeho testování na platformě Android.
• Norton Connect Beta je aplikace pro mobilní zařízení umožňující přístup ze zařízení iPhone nebo Android ke všem souborům archivovaným službou Norton Online Backup nebo aplikací Norton 360. Aplikace Norton Connect poskytuje uživatelům přístup k souborům kdykoli a kdekoli.
• Všem uživatelům mobilních zařízení je nyní k dispozici nová „mobilní“ destinace m.norton.com poskytující přístup k nejnovějším zprávám, videím a souborům ke stažení, které nabízí tým Norton. Tento nový web je k dispozici v angličtině, němčině a japonštině.

Norton DNS
Řešení Norton DNS, založené na službě DNS (Domain Name System), která plní funkci neviditelné ústředny Internetu, umožňuje bezpečnější, spolehlivější a rychlejší používání Internetu. Prostřednictvím filtrování webového obsahu ověřeného týmem Norton poskytuje řadu základních služeb ochrany, jako je ochrana proti phishingu, ochrana před škodlivým kódem a ochrana před spywarem. Podobně jako lidé spojují bezpečnostní produkty Norton s prověřováním všech souborů, které vstupují do systému, bude technologie Norton v případě řešení Norton DNS ověřovat každý přístup uživatele na adresu URL. Norton s pomocí technologie DNS nabídne bezplatný doplněk a poskytne další vrstvu zabezpečení pro prostředí mobilních zařízení i osobních počítačů.

Další postup v oblasti Norton DNS
• Aplikace Norton DNS Beta je zdarma a k dispozici všem. Uživatelé mohou chránit všechny členy domácnosti tak, že ručně změní nastavení DNS v domácím směrovači nebo použijí odkaz na jednoduchý aplet http://www.nortondns.com, který službu Norton DNS nakonfiguruje automaticky.
• Uživatelé platformy Android mohou využít službu Norton DNS k urychlení a zvýšení bezpečnosti přístupu na web, když je jejich zařízení připojené k sítí Wi-Fi. K tomu slouží tato malá aplikace http://www.nortondns.com, která se snadno instaluje.

Norton for Smart Devices
Podle firmy IDC se k Internetu v současné době připojuje více než 10 miliard jiných zařízení, než jsou osobní počítače, a očekává se, že jejich počet vzroste do roku 2014 na téměř 20 miliard . Tato zařízení připojená k Internetu mají navíc často nedostatečné zabezpečení, nebo zabezpečení vůbec nemají. Řešení Norton for Smart Devices doplňují vestavěné zabezpečení Symantec a další služby do nepočítačových mediálních zařízení připojených k Internetu, jako jsou přehrávače Blu-ray, televizory a media streamery, domácí bezpečnostní systémy, digitální kamery, digitální fotorámečky a další zařízení.

Další postup v oblasti Norton for Smart Devices
• Společnost Symantec ohlašuje strategické partnerství se společností Mocana Corporation. Společnost Symantec byla největším investorem při nedávné 3. emisi cenných papírů společnosti Mocana. Cílem tohoto partnerství je poskytnout řešení na klíč výrobcům zařízení, kteří chtějí rychle uvést na trh nová zařízení. Naše řešení pomohou výrobcům mimo jiné:
- Bezpečně a inteligentně aktualizovat firmware zařízení, jeho operační systém a aplikace.
- Vzdáleně zařízení podporovat tak, aby se snížily náklady na podporu zařízení.
- Poskytnout pro zařízení zabezpečené a robustní úložiště online, které umožní zabezpečení nastavení konfigurace, aplikačních dat a uživatelských dat.

Produkty a služby související s tímto partnerstvím budou oznámeny, jakmile budou k dispozici.

Tiskové zprávy

Diskuse