Apple prodal dva milióny iPadů za necelých 60 dní

2. 6. 2010 21:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Apple prodal dva milióny iPadů za necelých 60 dní

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Apple® oznámila, že počet prodaných přístrojů iPad™ dosáhl dvou miliónů za necelých 60 dní od uvedení na trh 3. dubna. Minulý víkend začal Apple prodávat iPad v Austrálii, Kanadě, Francii, Německu, Itálii, Japonsku, Španělsku, Švýcarsku a ve Velké Británii. Od července bude iPad k dispozici v dalších devíti zemích a další země přijdou na řadu později v tomto roce.

„Zákazníci po celém světě propadli kouzlu iPadu stejně jako my,“ řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple. „Vážíme si jejich trpělivosti a tvrdě pracujeme na tom, abychom měli dost iPadů pro všechny.“ iPad umožňuje uživatelům pracovat s aplikacemi, obsahem a internetem daleko osobněji, intuitivněji a zábavněji než cokoli, co dosud používali. Uživatelé mohou na iPadu procházet web, číst a posílat e-maily, prohlížet si a sdílet fotky, přehrávat si HD videa, poslouchat hudbu, hrát hry, číst elektronické knihy a mnoho dalších věcí. To vše prostřednictvím revolučního uživatelského rozhraní Multi-Touch™. iPad je necelých 13 mm tenký a váží méně než 700 gramů, takže je tenčí a lehčí než jakýkoli laptop nebo netbook. Přitom vydrží až 10 hodin na jedno nabití.*

Vývojáři už pro iPad vytvořili přes 5 000 nových atraktivních aplikací, které využívají rozhraní Multi-Touch, velkou obrazovku a vynikající grafiku. iPad umožňuje spouštět v podstatě všech 200 000 aplikací v obchodě App Store včetně aplikací, které si už uživatelé koupili pro iPhone® nebo iPod touch®.

* Výdrž baterií závisí na nastavení zařízení, jeho používání a dalších faktorech.
Skutečné výsledky se mohou lišit.

Společnost Apple odstartovala revoluci v osobních počítačích s počítačem Apple II a později přetvořila osobní počítač na Macintosh. Se svými oceňovanými počítači,operačním systémem OS X, aplikacemi iLife, iWork a profesionálními aplikacemi je Apple i nadále vedoucí silou odvětví. Apple je se svými produkty iPod a online obchodem iTunes hybnou silou revoluce v digitální hudbě, od základu změnil mobilní telefon vytvořením revolučního přístroje iPhone a obchodu App Store a nedávno uvedl zázračný iPad, který definuje budoucnost mobilních mediálních a počítačových zařízení.

Tiskové zprávy

Diskuse