Nokia Cseries - čtyři dostupné modely

4. 6. 2010 23:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Čtyři dostupné modely Nokia Cseries

Nokia Cseries - čtyři dostupné modely

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Cena začíná na 30 € za model s technologií SIM „2v1“. Nokia C2 s plnohodnotným Dual SIM řešením přijde na trh na konci čtvrtého kvartálu

Na tiskové konferenci pořádané v hlavním městě Keni, Nairobi, představila společnost Nokia tři nejnovější modely řady Cseries Nokia C1 a Dual SIM telefon Nokia C2, který přijde na trh ke konci čtvrtého kvartálu. Navíc zde Nokia představila také svoji nabíječku na jízdní kola – alternativní zdroj elektrické energie vyvinutý speciálně pro uživatele bez přístupu k elektrické síti.

Nejlevnějším z nového tria představených modelů je Nokia C1 (C1-00) s cenou 30 € bez daní a dotací. Jedná se o první mobilní telefon Nokia, který je vybaven řešením SIM „2v1.“ „Jednoduchým přidržením tlačítka mohou uživatelé snadno přepínat mezi dvěma SIM kartami. To jim umožňuje plně využívat výhody levnějších tarifů, přináší jim to flexibilitu při častém cestování mezi dvěma zeměmi a pomáhá jim to při sdílení mobilního telefonu v rámci rodiny,“ říká Alex Lambeek, viceprezident společnosti Nokia. „Je to obrovský posun v komfortu při využívání mobilního telefonu, který u tak levných přístrojů není vůbec obvyklý.“

Nokia C1-00
Majitelé modelů Nokia C1 ocení také velmi dlouhou pohotovostní dobu akumulátoru, která je až šest týdnů - to je nejdéle ze všech mobilních telefonů, které kdy společnost Nokia vyráběla. Je to obrovský benefit zejména pro uživatele ze zemí třetího světa, kde je občas přístup k elektrorozvodné síti značně limitovaný. Standardem je také integrovaná kapesní svítilna – často jediný zdroj umělého osvětlení - sytě barevný displej a FM rádio se standardním 3,5 mm jack audio výstupem. To posouvá model Nokia C1 od jednoduchého a uživatelsky přívětivého přístroje směrem k zábavě.

Nokia C2-00
Nokia C2 prostřednictvím Nokia Ovi Life Tools přidává také široké spektrum informací z oblasti péče o zdraví, zemědělství, vzdělávání a zábavy, a díky Ovi Mail také snadno dostupnou elektronickou poštu pro země třetího světa. Díky službě Nokia Messaging je navíc možné zajistit okamžité doručování zpráv elektronické pošty i chatu vedeného prostřednictvím Ovi Mail přímo na mobilní telefon. Majitelé modelu Nokia C2 si také budou moci užívat poslechu hudby, a to jak prostřednictvím vestavěného FM rádia, tak hudebního přehrávače, který může mít díky vestavěnému slotu na microSD karty k dispozici obrovské datové úložiště o velikosti až 32 GB.

Druhý a třetí model z rodiny Nokia C1 nabízí podporu pouze pro jednu SIM kartu. Zároveň se jedná o cenově nejdostupnější modely s integrovaným slotem na microSD karty, který uživatelům telefonu umožňuje uložit si do přístroje až 32 GB hudby, fotografií a jakýchkoliv dalších multimediálních souborů. Oba nové přístroje dále přicházejí s osobitým designem, líbivými barvami, jasným barevným displejem, přístupem k Internetu prostřednictvím sítí GPRS a integrovanými webovými službami jako je například Nokia Messaging. Majitelé modelu Nokia C1 (C1-01) budou moci se svým přístrojem také pořizovat videa a fotografie prostřednictvím vestavěného VGA fotoaparátu.

Nová alternativa dobíjení telefonů přichází
Nová cyklonabíječka Nokia Bicycle Charger Kit přináší bezplatnou a ekologicky šetrnou elektřinu pro mobilní telefony Nokia. Souprava se skládá ze samotné nabíječky, dynama a držáku, ve kterém se po dobu jízdy na kole nabíjený telefon bezpečně upevní. Celý systém využívá energie, která se přenáší z otáčejících se kol do dynama – malého elektrického generátoru – který napájí připojený telefon skrz standardní 2 mm nabíjecí konektor používaný u drtivé většiny mobilních telefonů Nokia. „Efektivní využívání elektrické energie je v mobilním telefonu komplexní problém, u kterého musíte zvažovat řadu dílčích otázek jako například energetickou náročnost operačního systému, která musí být samozřejmě co nejnižší. Nyní, díky naší inovativní cyklonabíječce, mohou lidé používat své mobilní telefony ještě svobodněji a bez obav z toho, že se jim vybije baterie. Jízdní kola jsou nejrozšířenějším dopravním prostředkem na světě a naše cyklonabíječka je dalším způsobem, jak mít prospěch z jeho používání. Je to skvělé řešení a zároveň opravdová výzva. Bude zajímavé sledovat, jestli naši cyklonabíječku budou lidé používat jen proto, že prostě nemají přístup k elektrorozvodné síti anebo proto, že se chtějí chovat ekologicky,“ dodává Lambeek. Cyklonabíječka bude uvedena na trh u vybraných prodejců a v online obchodu Nokia ještě před koncem roku.

Předpokládané prodejní ceny mobilních telefonů Nokia bez daní a dotací jsou následující:
Nokia C1 (C1-00) 30 €
Nokia C1 (C1-02) 35 €
Nokia C1 (C1-01) 39 €
Nokia C2 (C2-00) 45 €

Prodej modelu Nokia C1 (C1-00) bude zahájen ve třetím kvartále roku 2010, Nokia C1 (C1-01) přijde na trh počátkem čtvrtého kvartálu a modely Nokia C1 (C1-02) a Nokia C2 budou k dispozici ke konci čtvrtého kvartálu 2010. Na českém trhu budou dostupné modely Nokia C1-01 a Nokia C1-02.

Tiskové zprávy

Diskuse