Dimension Data - videokomunikační infrastruktura pro skupinu Kofola

7. 6. 2010 15:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Dimension Data zajistila videokomunikační infrastrukturu pro skupinu Kofola

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Dimension Data, přední poskytovatel IT služeb a řešení, rozšířila a vybudovala skupině Kofola jednotnou videokonferenční infrastrukturu založenou na ověřených technologiích Tandberg. Dodané řešení přináší novou úroveň kvality v jednoduchosti provozování a v komfortním uživatelském ovládání podnikových videokonferencí.
„Rozšiřování přímé působnosti společnosti Kofola do několika zemí Evropy s sebou postupně přineslo zvýšené nároky na spolupráci, komunikaci a koordinaci řídících činností na všech úrovních,“ říká Zbyszek Lugsch, Solution Manager ze společnosti Dimension Data Czech Republic, a.s. „Aktivní využívání videokonferencí se tak pro Kofolu již v minulosti stalo způsobem, jak prostřednictvím několika videokonferenčních místností zajistit efektivní komunikaci pracovních týmů v lokalitách přesahujících hranice České republiky.“
Díky prudkému rozvoji a masivnímu využívání dosáhla původní koncepce svých limitů. Překážkou se stal počet možných lokalit současně připojených do jedné videokonference a vysoký podíl nezbytné personální obsluhy při sestavování videohovoru v každé lokalitě. Ve výběrovém řízení na dodavatele inteligentní videokonferenční infrastruktury pak zvítězila společnost Dimension Data Czech Republic a.s.
Hlavním cílem projektu bylo zjednodušit uživatelské používání videokonferencí, rozšířit funkční rozsah videokonferencí a usnadnit IT oddělení správu videokonferenčních systémů. Dodané řešení v koncepci inteligentní videokonferenční infrastruktury je postaveno na řídící jednotce Tandberg Video Communication Server, administraci Tandberg Management Suite integrovanou s Lotus Notes pro plánování video-schůzek, Tandberg Multipoint Control Unit (MCU) pro hromadné propojování audio a video lokalit do jedné simultánní konference, Tandberg Content Server umožňující nahrávat probíhající videokonference například pro interní vzdělávání a Tandberg Movi pro personální videokonference využívané na firemních noteboocích.
Řešení také počítá s využití i původních koncových zařízení Polycom, čímž byla zajištěna ochrana předchozí investice.

Výsledkem projektu je významná úspora času z hlediska IT oddělení. V minulosti bylo zapotřebí IT odborníka ke každému sestavení video spojení, nyní se videokonference spojují automaticky na základě požadavku uživatele z prostředí Lotus Notes. IT oddělení pouze jednorázově a centrálně aktualizuje firmware nebo řeší uživatelské incidenty.
Videokonference ve slupině Kofola již nejsou limitovány počtem účastníků ani jejich geografickým rozmístěním. Uživatelé méně cestují a více využívají videokonference díky jejich spolehlivosti, stabilní dostupnosti a snadnému ovládání. Dochází tak k úspoře cestovních nákladů a zvyšování efektivity vnitropodnikových komunikací.

Tiskové zprávy

Diskuse