Intel Core vPro

9. 6. 2010 20:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Technologie Intel Core vPro ztělesňují budoucnost efektivity

Účastníci konference pořádané společnosti Intel v prostorách autosalonu Invelt v Praze na Zličíně si mohli na příkladu vozů BMW prohlédnout, jak bude vypadat blízká budoucnost technologií

Co má společného správa klientské infrastruktury se správou vozového parku? A proč se konference v oblasti informačních technologií odehrává na místě, kde se prodávají vozy BMW? Na tyto otázky našli odpověď účastníci konference Vítejte v budoucnosti efektivity, již společnost Intel uspořádala v prostorách autosalonu Invelt v Praze na Zličíně.

Společnost Intel na konferenci prezentovala úspěšný projekt spolupráce s předním výrobcem automobilů, společností BMW. Bayrische Motoren Werke známější pod značkou BMW představuje již bezmála sto let symbol pro vysoce výkonné luxusní vozy a motocykly, které jsou ve svém oboru na špici díky tomu, že společnost setrvale hledá nové způsoby, jak vyrábět efektivněji. Současné produkty se známým modrobílým logem vznikají s přispěním vyspělých informačních technologií a rozsáhlé počítačové infrastruktury – společnost BMW využívá 85 tisíc osobních počítačů s operačním systémem Microsoft a procesory Intel Core 2 s technologií vPro. Počítače mají mimo jiné na starost testování výkonu motoru či vývoj optimálních charakteristik karosérie při proudění vzduchu.

V roce 2010 se společnost BMW rozhodla pro upgrade informačního systému u všech osobních počítačů na verzi Microsoft Office 7. Vzhledem k množství osobních počítačů a výrobních závodů v Evropě, Jihoafrické republice a Spojených státech by si migrace prováděná tradičním způsobem vyžádala enormní vynaložení času a prostředků. Na základě pilotního projektu se jako ideální řešení z hlediska efektivity ukázala vzdálená správa prostřednictvím procesorové technologie Intel vPro, jež je schopná zajistit spolehlivý a rychlý upgrade osobních počítačů ve firmě.

Podle Petra Ulvra, Business Development Managera pro Českou republiku a Slovensko ze společnosti Intel, lze na příkladu projektu pro společnost BMW demonstrovat, nakolik se vyplatí investice do obměny klientské infrastruktury a jak výrazně lze tímto způsobem srazit provozní náklady. „Osobní počítače je možné upgradovat s využitím technologie vPro i v době, kdy jsou vypnuté. Koncoví uživatelé pak neztrácejí čas s navazujícími procesy spojenými s aktivováním nového informačního systému,“ uvedl Petr Ulvr.

Během konference Vítejte v budoucnosti efektivity se její účastníci při živých demech a ukázkách předních výrobců PC a softwaru seznámili s konkrétními produkty založenými na vPro technologiích a s dalšími vlastnostmi nové generace procesorů Intel Core vPro, mezi něž mimo jiné patří nové formy zabezpečení mobilních počítačů prostřednictvím Antitheft technologie. Partnery konference byly vedle Intelu a Inveltu společnosti Arval – BNP Paribas Group, Citrix, Dell, Fujitsu, Microsoft, Symantec a certifikovaní partneři pro integraci vPro technologie Autocont a Multima.