Vodafone a Automaty Servis Selecta - první mobilomat v ČR

9. 6. 2010 20:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Vodafone a Automaty Servis Selecta spustily první mobilomat v České republice

Vodafone a Automaty Servis Selecta - první mobilomat v ČR

Vodafone spolu se společností Automaty Servis Selecta spustil první mobilomat, prodejní nápojový automat, kde lze platit pouze mobilním telefonem přes Premium SMS službu. Automat je umístěn v prodejně Makro v Praze Stodůlkách. Spolu s tímto automatem jsou v pilotní fázi v provozu také hybridní nápojové automaty, v nichž lze platit jak mincemi, tak přes mobilní telefon.

„Snažíme se na trh přinášet inovativní a jedinečné služby, které našim zákazníkům pomáhají usnadňovat život. Ze zkušeností se SMS jízdenkami v Praze, Liberci, Ostravě a dalších měst víme, že zákazníci mají o placení mobilem velký zájem. Mobilní platby v prodejních automatech jsou proto další oblastí, kterou bychom rádi obsloužili,“ říká Gorjan Lazarov, ředitel Pricing & Products, Vodafone.

„V době, kdy mobilní telefon patří k základnímu vybavení každého z nás, považujeme nástup mobilomatů za nevyhnutelné rozšíření portfolia našich služeb. V rámci pilotního provozu testujeme, zda mobilní platby budou motivací pro zákazníky,“ říká Milan Duša, ředitel Automaty Servis Selecta ČR a SR a dodává: „Do budoucna bychom chtěli mít v provozu minimálně 10 mobilomatů a 100 hybridních automatů.“

Hybridní automaty, které přijímají kromě Premium SMS také platbu mincemi, jsou umístěny v prodejnách Sconto na Praze 5 a Praze 9 a v Brně v prodejně Hornbach.

Platit v automatech mobilním telefonem mohou zákazníci všech tří operátorů. Zákazníci Vodafonu, kteří si v době od 1. do 27. června zaplatí kávu z mobilomatu či hybridního automatu pomocí SMS, se automaticky zúčastňují soutěže o mobilní telefony Nokia 7230. Službu technicky zajišťuje společnost Erika, a.s.