Symantec - nárůst nevyžádané pošty zaměřené na MS ve fotbale 2010

9. 6. 2010 12:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Podle očekávání neustále narůstá počet nevyžádané pošty související s blížícím se Mistrovstvím světa ve fotbale 2010. Vypadá to, že neustále přežívají i osvědčené metody, jako jsou nigerijské podvody.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Podle zprávy společnosti Symantec, došlo k nárůstu nevyžádané pošty zaměřené na Mistrovství světa ve fotbale 2010 přibližně o 27 %. Do dnešního dne společnost identifikovala množství podvodů, phishingových e-mailů a nebezpečných příloh nevyžádané pošty, které souvisejí s touto největší světovou sportovní událostí. Uživatelé mohou na internetu očekávat, že budou dostávat mnoho různých typů nevyžádané pošty, například nabídky falešných vstupenek na utkání, padělaná videa s nejzajímavějšími okamžiky zápasů šířící škodlivý kód a nabídky falešných produktů FIFA.

"Není překvapením, že největší podíl na nevyžádaných zprávách mají nigerijské podvody, a vzhledem k tomu, že je slavnostní výkop doslova za rohem, očekáváme, že objemy veškeré nevyžádané pošty související s mistrovstvím světa ještě porostou," říká Samir Patil ze společnosti Symantec. "Podvody, které nějak souvisejí se světovou fotbalovou federací, jsme poprvé pozorovali již v roce 2005, když bylo oznámeno, že pořadatelem Mistrovství světa ve fotbale 2010 bude Jižní Afrika. Objem zpráv však v několika posledních měsících prudce stoupá."

Společnost Symantec analyzovala nevyžádanou poštu související s fotbalovým děním a zjišťovala, jaká slova se nejčastěji používají v různých částech e-mailů (záhlaví, text zprávy nebo obfuskační text). Jsou to například "FIFA 2010", "2010 FIFA", "Football World Cup" a "FIFA World Cup".

Další informace o internetových podvodech souvisejících s Mistrovstvím světa ve fotbale 2010 jsou k dispozici na webu www.2010netthreat.com .

Tiskové zprávy

Diskuse