Acer Aspire One 521 a 721- netbooky s procesory AMD

10. 6. 2010 16:08    Rubrika: Tiskové zprávy

první netbooky s procesory AMD

Acer Aspire One 521 a 721- netbooky s procesory AMD

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Acer se znovu vydala nevyšlapanými cestami, aby mohla uživatelům nabídnout to, co chtějí. V tomto případě rozšířila nabídku a doplnila svou nejprodávanější řadu netbooků prvními počítači s novou platformou 2010 AMD HD, která zajistí na cestách jedinečnou zábavu a delší výdrž baterií.

Uživatelé stále více sledují multimédia i na cestách – poslouchají hudbu, dívají se na filmy, hrají hry a také se věnují sociozábavě – fotografiím, sdíleným videím a videím na webu. Z toho důvodu požadují zařízení, která jsou schopná nabídnout komplexní řešení: ultrapřenosnost, optimální výkon a úžasnou zábavu.

Společnost Acer vyvinula netbooky Aspire One 521 a Aspire One 721, které splňují stále rostoucí nároky uživatelů, a vybavila je platformou 2010 AMD HD Netbook Platform určenou k surfování na webu a využití současné obrovské nabídky digitálních videí.

Nové netbooky jsou nabízeny ve dvou velikostech 28 cm (10,1”) a 29,5 cm (11,6”) a vyznačují se tenkým a lehkým provedením, které je ideální pro věčně cestující uživatele. Oba notebooky spojují elegantní a stylový vzhled s vynikajícím výkonem a pomáhají uživatelům splnit jejich nároky na využití počítače.

Aspire One 521 a Aspire One 721 jsou plné překvapení a splní jakýkoli úkol včetně sestavení videokonference anebo jen zajištění příjemného odpočinku. Pokud vás neuspokojuje normální surfování na internetu, můžete na webu sledovat video ve vysokém rozlišení. To však není všechno. Nové netbooky jsou vybaveny grafikou ATI Mobility Radeon™ HD 4225, která umožňuje používat 3D aplikace i hrát běžné počítačové hry a poskytuje i dostatečný výkon pro střih a převod videa.

Všechny úlohy, jako např. surfování na internetu, streamování online HD videa, posílání elektronické pošty, chatování, prohlížení fotografií, úprava dokumentů, zajišťuje procesor V105 AMD řady V, který zaručuje hladký multitasking, a to i při použití aplikací s vysokým rozlišením, které kladou velké nároky na grafiku. Paměť až 4GB DDR3 přispívá k řešení i těch nejnáročnějších úloh.

Netbooky, které přehrávají filmy ve vysokém rozlišení, se mohou snadno stát součástí domácí zábavy. Jsou vybaveny portem HDMI, k němuž lze jednoduše připojit televizor či videoprojektor s vysokým rozlišením a sledovat obsah ve vysokém rozlišení 1080p na velkém plátně.

Aspire One 521 a 721 jsou dodávány s neobyčejně jasnými displeji Acer CrystalBrite™ s podsvícením LED diodami a poměrem stran 16:9, které jsou ideální pro chatování, surfování a streamování videa. Aspire One 721 může být rovněž vybaven panelem s rozlišením HD 1366 x 768 (WXGA), který zajistí dokonalou zábavu kdekoli.

Široká nabídka připojení včetně Wi-Fi, LAN a volitelného 3G modulu nebo Bluetooth® rozšiřuje možnosti komunikace na cestách a umožňuje vám zůstat ve styku se všemi, na nichž vám záleží. Pro živé chatování, fotografování a videokonference je určena vestavěná webová kamera Acer CrystalEye a digitální mikrofon.

Nové netbooky Aspire One, které jsou velké jako časopis, vám poskytnou v tenkém a lehkém provedení veškerý potřebný výkon. Účelný design potrhuje inovativní a současně elegantní řešení uložení baterie do šasi. Velká klávesnice, usnadňující rychlé a pohodlné psaní, je doplněna vícedotykovým ukazovacím zařízením, které je ideální pro přetáčení dokumentů, otáčení obrázků, zvětšování detailů a surfování – a to vše jen pohybem prstů.

Netbooky s vysokou energetickou účinností splňují normu Energy Star® v5.0, jakož i směrnice RoHS a WEEE EU pro používání a likvidaci nebezpečných látek v elektrických a elektronických zařízeních. Navíc neobsahují rtuť a díky panelům s podsvícením LED diodami dosahují až 22,2% úspory energie ve srovnání s displejem standardního netbooku.

Tiskové zprávy

Diskuse