Notebooky Acer TravelMate řady 8x72 Timeline

10. 6. 2010 16:11    Rubrika: Tiskové zprávy

s nejnovějšími procesory Intel® Core™

Notebooky Acer TravelMate řady 8x72 Timeline

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Neomezená mobilita a vynikající výkon

Co je lepší než dlouhá výdrž baterie? Dlouhá výdrž baterie a výkonný systém, který zvládne i ty nejnáročnější úlohy. Notebooky Acer TravelMate Timeline řady 8x72 nové generace byly od počátku vyvíjeny se záměrem dosáhnout nekompromisního výkonu, vynikajícího zabezpečení, snadné ovladatelnosti a současně i vyšší produktivity díky více než osmihodinové výdrži baterie .

Počítače nové řady Acer TravelMate 8x72 Timeline využívají přednosti nejnovějších ultrarychlých mobilních procesorů Intel® Core™ i7, i5 a i3 a mobilního čipsetu Intel® HM55 Express, které nabízejí spojení špičkového výkonu s energetickou účinností díky technologii Intel TurboBoost . Tato technologie dynamicky zvýší výkon v závislosti na zatížení a optimalizuje využití energie, což znamená, že neaktivní jádra mají téměř nulovou spotřebu. Nové notebooky TravelMate zvládají rychleji ty nejnáročnější úkoly od multitaskingu po vytváření a úpravu digitálního videa, hudby a fotografií, a tedy toho stihnete víc za kratší dobu. Výkonné grafické řešení doplňuje vynikající výpočetní výkon bohatšími barvami a dokonale realistickým podáním i těch nejmenších detailů, a tedy zaručuje jedinečnou podívanou.

Špičkový výkon spolu s energeticky úspornými řešeními přispívá k delší výdrži baterie. Nový TravelMate je vybaven LED displejem, který ušetří až 33 % energie ve srovnání s běžnými panely notebooku. Klávesa Acer PowerSmart umožňuje rozhodnout, zda chcete pracovat s nejvyšším výkonem, anebo raději úsporně, a tak prodloužit výdrž baterie. Stisknutím této klávesy aktivujete Acer PowerSmart Management a vyvoláte progresivní nastavení, které prodlouží výdrž baterie. Jediným pohybem můžete tedy mít vše pod kontrolou a dosáhnout úspory energie i vysoké produktivity.

Notebooky TravelMate Timeline řady 8x72 představují výsledek úsilí společnosti Acer zaměřeného na vývoj zařízení s menším dopadem na životní prostředí, která splní požadavky nejdůležitějších mezinárodních standardů pro nízkou spotřebu energie, jako např. ENERGY STAR®, EPEAT™, RoHS a WEEE.

Nové notebooky řady TravelMate 8x72 Timeline, nabízené ve třech formátech 13,3”, 14” a 15,6”, jsou vybaveny displejem WXGA s podsvícením LED diodami, poměrem stran 16:9, vysokým rozlišením 1366x768 a vysokým jasem, který se vyznačuje neobyčejně ostrým obrazem a zlepšenou čitelností.

Notebooky TravelMate 8x72 byly vyrobeny přímo pro život na cestách: jsou neobyčejně tenké (tloušťka je o něco větší než 1”) a lehké - váží od 1,6 kg (13,3“ model) do 2,6 kg (15,6” model). Přes nízkou hmotnost mají plnou výbavu - pevný disk s vysokou kapacitou (až 640 GB), popř. disk SSD (až 160 GB), multiformátovou čtečku paměťových karet a optickou mechaniku DVD, a tedy poskytují veškeré možnosti pro ukládání a sdílení dat.

Volitelný replikátor portů Acer ezPort IV zajišťuje naprostou univerzálnost, protože je vybaven veškerými potřebnými rozhraními včetně Ethernet, VGA, DVI-D a USB pro připojení periferních zařízení, jakož i konektory pro mikrofon a reproduktory a dále zámkem Kensington.

Design nových notebooků TravelMate vychází z vysoké kvality a profesionálního využití. Elegantní linie a tenký profil probouzejí pocit efektivity a nadčasového stylu. Obsluhu usnadňují pečlivě navržené detaily. Široké klávesy a ergonomické provedení klávesnice Acer FineTouch™ posouvají psaní na zcela novou úroveň. Model s 15,6” displejem je dokonce vybaven číslicovou klávesnicí a tím přispívá k úplnému pohodlí. S vícedotykovým ukazovacím zařízením, které umožňuje přetáčet displej kruhovým pohybem prstů, otáčet stránky a měnit velikost zobrazeného objektu, nebyla navigace nikdy tak jednoduchá a intuitivní.

3G1, Wi-Fi®, Gigabit Ethernet nebo Bluetooth: Řada TravelMate 8x72 Timeline nabízí široké možnosti připojení, které vám umožní zůstat ve spojení s vaší firmou, i když se nacházíte mimo kancelář. Řešení Acer Video Conference včetně webové kamery Acer Crystal Eye s vysokým rozlišením 1,3 MB a vestavěným mikrofonem umožňuje uspořádat videokonference v nejvyšší kvalitě a zůstat v kontaktu s obchodními partnery.

Otázka bezpečnost notebooku má zásadní význam pro profesionální uživatele, kteří v něm mají uloženy cenné informace a často nenahraditelná data. Platforma Acer Security spojuje několik progresívních bezpečnostních prvků, které zaručují nejvyšší ochranu uložených dat. Klávesou Acer Backup lze snadno a rychle kopírovat soubory na libovolné místo a opět je v případě potřeby vyvolat. Řešení Acer Bio-Protection se snímačem otisků prstů zabraňuje neoprávněnému přístupu do systému a chrání data špičkovou biometrickou technologií. Zlepšená technologie Acer DASP (Disk Anti-Shock Protection), jíž jsou vybaveny notebooky Acer TravelMate, chrání pevný disk proti běžným rizikům, která ohrožují počítač na cestách.

Tiskové zprávy

Diskuse