Adobe uvolňuje Flash 10.1 ve finální verzi

11. 6. 2010 20:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Adobe po několika měsících čekání oficiálně veřejně vypustila Flash Player 10.1 s tím, že mobilní verze by měla mezi uživatele dorazit ve druhé polovině roku 2010.

Adobe uvolňuje Flash 10.1 ve finální verzi

Za největší inovaci je však možné považovat podporu akcelerace prostřednictvím grafické karty pod systémy Windows a Linux - a v budoucnu také v Mac OS. Adobe se z technologie Flash snaží vytvořit univerzální platformu pro streamování videa, práci s grafickou, zábavou apod. Na mobilních přístrojích by pak neměla chybět podpora práce s pohybovými senzory či multitouch. Výhodou nové verze by dále měla být lepší správa paměti a lepší odladění.

Podle odhadů jsou více než tři čtvrtiny internetového videa a on-line her právě ve Flashi i přes snahu Apple tlačit standard HTML5. Společnost Adobe v posledních měsících vypustila sedm RC verzí a několik betaverzí svého softwaru. Poslední betaverze RC 7 pro Windows, Mac i Linux byla zveřejněna 2. června 2010. Tato verze se 10. června 2010.

Adobe Flash Player 10.1 můžete stáhnout v podobě instalačního souboru i souboru ActiveX a je dostupný pro Firefox, Google Chrome, Opera i Internet Explorer.

Zdroj: Fudzilla.com

Tiskové zprávy

Diskuse