BenQ - LED monitor GL2030M

13. 6. 2010 13:37    Rubrika: Tiskové zprávy

LED monitor GL2030M od BenQ - Na vzhledu záleží!

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Mezinárodně uznávaný výrobce inovativních zobrazovacích řešení, společnost BenQ, uvádí na trh svůj nový 20“ LED monitor z řady GL, označený jako GL2030M. Novinka se vyznačuje vynikajícím dynamickým kontrastem 12 000 000:1, dobou odezvy 5 ms a technologií Senseye® Human Vision Technology patentovanou společností BenQ. Monitor je konstruován s důrazem na design, aby perfektně zapadl do domovů, kanceláří i učeben.

Designéři ve společnosti BenQ se nespokojí se všedním vzhledem, a tak se rozhodli u nových monitorů produktové řady Lookin\xB4 Great opustit škrobený technický styl známý z dřívějška a ukázat uživatelům vřelý a hravý pohled na svět. Uživatelé ocení absenci pevných linek a ostrých hran, tento dávno překonaný trend totiž nahradila nová módní vlna v podobě jemných kontur a elegantně zakřivených ploch.

Na vzhledu záleží, a to nejen v případě provedení samotného monitoru, ale především z hlediska výsledného obrazu, jež produkuje. S novým LED monitorem GL2030M si užijete filmové přestřelky i automobilové honičky bez rušivých artefaktů a „duchů“ v obrazu – to vše díky krátké době odezvy, která činí 5 ms. Další příjemnou vlastností moderních monitorů značky BenQ je i skutečně vysoký dynamický kontrastní poměr, kterým se monitory z řady GL mohou pyšnit. Model GL2030M nabízí v současnosti nejvyšší dynamický kontrastní poměr na světě, hodnota 12 000 000:1 nasadila laťku všem konkurenčním produktům skutečně vysoko. Preciznost, s níž společnost BenQ ke zpracování kontrastu přistoupila, je patrná u každé scény, neboť dodává obrazu perfektní podání černé, hlubší barvy a propracovanější detaily. Díky tomu si divák může vychutnat i nejjemnější podrobnosti v obrazu, které číhají například v tmavých zákoutích her nebo v hororových filmových scénách.

S bohatou výbavou se setkáme i v oblasti konektorů; na monitoru jsou k dispozici konektory D-Sub, DVI-D, zvukový vstup i jack pro připojení sluchátek. Navíc je monitor vybaven vestavěnými reproduktory 2x1 W, které vám dopřejí perfektní audiovizuální zážitek a ušetří tak starosti s nakupováním reproduktorů.

Na rozdíl od CCFL technologie známé z LCD monitorů využívá GL2030M k podsvícení obrazovky úspornou technologii LED. Z tohoto důvodu v porovnání s běžnými CCFL monitory zástupci řady BenQ GL Series spotřebují průměrně o 14,3 % méně energie. V takzvaném Eco módu lze dosáhnout snížení spotřeby elektrické energie dokonce o 39,3 %. Nový monitor je samozřejmě certifikován pro operační systém Microsoft Windows 7. Stačí jen jednoduše připojit monitor k počítači vybavenému tímto operačním systémem, a ten již okamžitě rozpozná připojené zařízení a umožní vám jej prakticky bez námahy nastavit.

LED monitor GL2030M zakoupíte od června za cenu 2.890 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse