Logitech Vid HD - nové HD video kamery a software

13. 6. 2010 13:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Logitech uvádí na trh řadu webových kamer s vysokým rozlišením a software Logitech Vid HD

Logitech Vid HD - nové HD video kamery a software

Špičková kamera Logitech HD Pro Webcam C910 umožňuje přenášet videohovor ve vysokém rozlišení se 720p, nahrávání videa ve Full HD kvalitě a rozlišení 1080p a nahrávání HD videa na Facebook a YouTube pouhým jediným kliknutím

Nový software Logitech Vid HD představuje ten nejjednodušší způsob, jak uskutečnit videohovor ve vysokém rozlišení

Dnes společnost Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) udělala další krok k naplnění svého slibu poskytnut video ve vysokém rozlišení komukoli a kdekoli. Uvedla totiž na trh novou sérii webkamer s vysokým rozlišením (HD) a také nedávno avizovaný software Logitech® Vid™ HD. Jedná se o bezplatně dostupný a jednoduchý software, pomocí nějž lze provádět videohovory ve vysokém rozlišení. Uskutečňovat videohovory v HD kvalitě při rozlišení 720p, nahrávání videa ve Full HD kvalitě a rozlišení 1080p, využít technologii Logitech Fluid Crystal™ a nahrávat HD videa na Facebook™ a YouTube® pouhým jediným kliknutím – to vše je možné díky špičkové webkameře Logitech® HD Pro Webcam C910. Díky tomu se videohovory v HD kvalitě a rovněž jejich nahrávání a sdílení stává skutečností.
Eric Kintz, viceprezident a generální ředitel video sekce společnosti Logitech k tomu říká: „Videohovory ve vysokém rozlišení jsou důležitým krokem k naplnění naší vize světa, ve kterém hraje videokomunikace hlavní roli a je stejně nezastupitelná a běžná jako telefonování – a to pro kohokoli a kdekoli. S webovými kamerami Logitech HD a softwarem Vid HD máte k dispozici vše, co je potřeba, abyste sdíleli videa, komunikovali a viděli lidi, na kterých vám záleží. A to vše v úžasném detailu, který daleko převyšuje kvalitu stávajících webových kamer.“
Každá nová webkamera Logitech HD pracuje s technologií Logitech Fluid Crystal, čímž je zajištěno, že každý videohovor a videonahrávka zachytí křišťálově čistý obraz s plynulým, hladkým pohybem a zároveň syté, živé a realistické barvy, dokonce i ve skutečném světě.

Webová kamera Logitech HD Pro Webcam C910 — HD každým coulem
Špičková webová kamera Logitech HD Pro Webcam C910 stanovuje na poli webkamer novou laťku, pokud jde o standard kvality. Nejenže vám umožní nahrávat video v ohromující kvalitě Full HD 1080p a provádět plynulé videohovory v rozlišení HD 720p, ale zároveň pracuje s křišťálově čistým stereo záznamem snímaným dvěma mikrofony umístěnými po stranách webkamerové čočky.
Model Logitech HD Pro Webcam C910 umožňuje pořizování plynulého záznamu v ohromující kvalitě. Webkamera C910 má hloubku 25 milimetrů a je tedy obzvlášť tenká. Dodá tak vašemu počítači nebo notebooku moderní minimalistický nádech.
Kamera Logitech HD Webcam C510 — skladný společník na cestách pro videohovory a videozáznam v HD kvalitě
Pokud máte rádi webkamery, které si můžete vzít všude s sebou, skladný model Logitech HD Webcam C510 vám umožní vzít si ji, ať už budete cestovat kamkoli. Pokud tedy chcete uskutečnit videohovor doma, v hotelu nebo v kanceláři, webkamera C510 se snadno složí a vejde do kapsy, takže si ji bez problémů můžete vzít s sebou. Navíc ji lze otáčet o 360 stupňů, a tak její pomocí můžete do konference zapojit víc lidí.
Logitech představuje také dvě HD webkamery, jejichž cena potěší každého. Jsou to kamery Logitech® HD Webcam C310 a Logitech® HD Webcam C270.
Software Logitech Vid HD — videohovory v rozlišení HD 720p
Softwarem Logitech Vid HD se uzavírá pomyslný kruh videohovorů ve vysokém rozlišení, protože člověk nemůže uskutečnit videohovor v HD rozlišení (byť by měl HD webkameru), pokud mu chybí software, který umožňuje obousměrný přenos videa v HD kvalitě.
Pokud jste tedy čekali na to, až bude k dispozici jednodušší a lepší způsob, jak uskutečnit videohovor, máte nyní zdarma k dispozici software Vid HD, který představuje rychlou a snadnou cestu k uskutečnění videohovoru ve vysokém rozlišení. Software se dodává s každou novou webkamerou Logitech a je také zdarma ke stažení na internetu na adrese www.logitech.com/vid.
Pokud již Logitech Vid™ používáte, můžete ho upgradovat na verzi Vid HD a používat ho s webkamerou, která pracuje v HD rozlišení.
Jediným kliknutím natáhnete video na Facebook nebo YouTube
Dnešní svět je charakteristický svými sociálními sítěmi, které jsou nedílnou součástí každodenního života milionů lidí. A video v něm má svou nezastupitelnou úlohu, protože jeho prostřednictvím uživatelé sdílejí své zážitky s dalšími lidmi, na nichž jim záleží. S novými HD webkamerami Logitech se dají videa nahrávat a natahovat na Facebook a YouTube pouhým jediným kliknutím. Součástí webkamer je i software Magix™, určený pro editaci fotografií a videozáznamů, díky němuž lze před zveřejněním záznamu či fotografie vyhladit ostré okraje. Pomocí foto- a videogalerie lze zase soubory jednoduše ukládat a vytvářet z nich alba.

Fotografování s HD webkamerami Logitech
S novými webkamerami Logitech lze snadno pořizovat fotografie a posílat je e-mailem svým přátelům a rodině. Webkamera C910 snímá detailní, 10megapixelové fotografie, zatímco modelem C510 pořídíte snímky ve vynikajícím rozlišení 8 megapixelů. Pomocí kamery C310 pořídíte čisté a ostré snímky o velikosti 5 megapixelů, zatímco webkamera C270 zachytí snímky o velikosti 3 megapixelů. (Ty nejkvalitnější fotografie bývají softwarově upraveny.)
Kompatibilita s ostatními aplikacemi pro videohovory
Všechny nové webkamery s vysokým rozlišením od společnosti Logitech mají certifikát Skype®, jsou optimalizovány pro Windows Live™ Messenger a jsou kompatibilní s nejpoužívanějšími programy určenými pro videokonference, včetně programů Skype, Yahoo!® Messenger, Windows Live Messenger a Gmail™ Voice and Video Chat.

Cena a dostupnost
Kamera Logitech HD Pro Webcam C910 má být v USA, Evropě a Asii k dispozici v srpnu za doporučenou maloobchodní cenu 3 290 Kč. Kamera Logitech HD Webcam C510 se bude prodávat za 1 340 Kč s DPH a na trh v USA se dostane v červnu, zatímco v Evropě a Asii to bude v srpnu. Kamera Logitech HD Webcam C310 bude k mání za
1 090 Kč a model Logitech HD Webcam C270 bude za 840 Kč. Obě webkamery budou na trh v USA uvedeny v červnu, v Evropě budou k dispozici v červenci a v Asii v srpnu. Více informací o webových kamerách Logitech HD najdete na adrese www.logitech.com/webcams.