ASUS představil několik nových LCD

15. 6. 2010 19:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové LCD monitory ASUS – design i 3D

ASUS představil několik nových LCD

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

ASUS představil několik nových monitorů - designové monitory s LED podsvícením řady Designo ML, dva 3D monitory s technologií NVIDIA 3D Vision pro hráče a model PA246Q určený profesionálním grafikům a fotografům.

Řada Designo ML
Od svého uvedení na trh získaly ultratenké LCD monitory s LED podsvícením ASUS Designo MS a LS několik designových ocenění.* Na tyto řady navazuje nová série Designo ML, zahrnující modely v úhlopříčkách 20 až 24 palců. Tyto monitory nabízejí realistický Full HD obraz na panelech s LED podsvícením, které neobsahují rtuť. Zásluhou technologie ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR) poskytují dynamický kontrast 10 000 000:1. Disponují odezvou 2ms a technologií ASUS Splendid Video Intelligence, která umožňuje přizpůsobit ostrost barev prostřednictvím pěti přednastavených režimů (hraní, sledování filmů, noční režim, krajina a standard).

LCD monitory Designo MS a Designo LS
Řada Designo ML spojuje neotřelý design a vysokou energetickou účinnost. V režimu Eco dokážou tyto modely v porovnání s průměrnými LCD monitory** snížit spotřebu energie až o 55 %. Stojan ve tvaru půlměsíce využívá technologii Ergo-Fit II, umožňující uživateli snadno nastavit sklon a otočit displej. Panel také využívá technologii ASUS Smart View, která poskytuje divákům věrné barvy bez ohledu na vzdálenost od monitoru.


LCD monitor řady Designo ML
3D monitory
ASUS dále představil dva 3D monitory – 23” model VG236 a 27” PG276, který je v současnosti největším 3D herním monitorem na světě.
Oba monitory nabídnou Full HD rozlišení a 3D zobrazení, které zprostředkovává sada NVIDIA 3D Vision a speciální stereoskopické brýle. V současnosti je s 3D Vision kompatibilní více než 400 počítačových her.**
Monitory disponují obnovovací frekvencí 120 Hz, dobou odezvy 2ms a jasem 400 cd/m2. Anti-reflexní technologie Color Shine zajistí jasné a syté barvy. Oba modely se dají připojit přes Dual-link DVI (pro přehrávání 3D obrazu), YpbP a HDMI.

Monitor VG236H 3D

ASUS PA246Q – monitor pro profesionály
Poslední představený 24“ model PA246Q je určen profesionálům z řad grafiků a fotografů. PA246Q je optimalizován pro Adobe RGB, aby bylo dosaženo co nejpřesnější reprodukce barev.

Velmi široký pozorovací úhel, jenž poskytuje panel P-IPS, zaručuje realistické barvy i při pohledu ze strany. Četné porty zajišťují kompatibilitu s řadou zařízení, které zpracovávají obraz.

* včetně japonské ceny za design Japanese Good Design Award a ocenění iF China Award
** závisí na použití
*** seznam najdete na adrese: http://www.nvidia.com/object/3D_Vision_3D_Games.html

Tiskové zprávy

Diskuse