Microsoft - Kinect a Xbox Live i do České republiky

15. 6. 2010 12:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Xbox 360 přináší zcela nové možnosti hraní – Kinect a Xbox Live – i do České republiky!

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Microsoft dnes na tiskové konferenci na losangelské výstavě E3 představila zcela novou éru zábavy s Xbox 360. Vedle premiérového představení pohybového senzoru „Kinect“, dříve známého pod pracovním názvem „Projekt Natal“, se oficiálního uvedení dočkali také největší kandidáti na hru roku exkluzivně pouze na Xbox 360 – vojenská akce „Call of Duty“, boj o záchranu lidstva v „Gears of War 3“ a samozřejmě i legendární sci-fi řežba „Halo: Reach“. Microsoft oznámil také rozšíření komunitní služby pro hráče Xbox Live o dalších devět zemí včetně České republiky. Nových on-line možností konzolového hraní se dočkají i v Brazílii, Chile, Kolumbii, Řecku, Maďarsku, Polsku, Rusku a Jihoafrické republice.
Microsoft oznámil oficiální datum uvedení pohybového senzoru Kinect pro Xbox 360. V Severní Americe bude dostupný 4. listopadu, následně bude uveden i v ostatních částech světa včetně České republiky. Spolu se samotným snímačem uvedl Microsoft i první hry plně využívající všech možností nové periferie. S „Kinectimals“, „Kinect Sports“, „Your Shape: Fitness Evolved“ nebo „Dance Central“ se z vašeho obývacího pokoje se stane zoologická zahrada, atletická dráha, resp. fitness centrum nebo diskotékový parket. K těmto hrám nebude hráč potřebovat žádné ovladače, protože jím bude on sám. Pro používání senzoru Kinect pro Xbox 360 si stačí jen stoupnout před obrazovku. Kamera rozpozná hráčův obličej, reaguje na jeho gesta i hlas.
Služba Xbox Live bude dostupná v průběhu letošního podzimu a hráčům přinese v první řadě podporu multiplayerových titulů, komunikaci s přáteli, nové achievementy, gamerscore a funkční obchod s hrami.
„Oficiální dostupnost služby Xbox Live v České republice výrazně posouvá zážitky z hraní na Xboxu 360,“ říká David Klepetko, manažer divize Home & Entertainment společnosti Microsoft a dodává: „Všichni fanoušci Xboxu nyní dostanou možnost změřit své síly s více než 23 miliony hráčů služby Xbox Live po celém světě prostřednictvím multiplayerového hraní, žebříčků a přehledů herního skóre.“
Více informací naleznete na xbox.com.

Tiskové zprávy

Diskuse