Nokia - autodržáky standardní součástí balení

15. 6. 2010 20:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Navigace a telefony patří k sobě: autodržáky a nabíječky se stávají standardní součástí balení

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia svým nejnovějším krokem potvrzuje jasný trend na trhu – použití mobilních zařízení namísto jednoúčelových navigací. K vybraným přístrojům s hlasovou navigací zdarma totiž nyní bude standardně přibalen také držák do auta, případně i autonabíječka. Mobilní zařízení Nokia stále více nahrazují jednoúčelové navigační přístroje. Od ledna tohoto roku, kdy Nokia oznámila poskytnutí doživotní navigace zdarma, si tuto bezplatnou licenci stáhlo již 10 milionů uživatelů.

Autopříslušenství bude k vybraným modelům v budoucnu přibaleno zcela zdarma. K modelům Nokia 5230, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia E52 a Nokia E72 získají zákazníci originální držák mobilního telefonu Nokia na čelní sklo. Ti, kteří se rozhodnou pro nákup modelů Nokia 2710 Navigation Edition, Nokia N97, Nokia N97 mini, Nokia 6710 Navigator a Nokia X6 navíc obdrží také nabíječku do auta.

„Mobilní telefon je jasným příkladem postupující integrace funkcí do jediného zařízení,“ říká Petr Kasa, ředitel Nokia ČR a SR. V současné době už mobilní telefony Nokia dokázaly nahradit celou řadu specializovaných zařízení, zejména pak hudební přehrávače, kompaktní digitální fotoaparáty a digitální videokamery. Nokia je tak de facto největším výrobcem na světě nejen mobilních telefonů, ale také všech těchto zařízení. „Teď se soustředíme na navigaci. To je důvod, proč jsme se rozhodli nadále k vybraným mobilním telefonům přidávat zdarma i nezbytné příslušenství pro plnohodnotné využití navigačních funkcí v automobilu. Tyto modely a navigace prostě patří dohromady a držák je stejně logickou součástí příslušenství jako klasická nabíječka nebo paměťová karta.“ dodává P. Kasa.

Tiskové zprávy

Diskuse