Vodafone dokryl 3G mobilním internetem celou Prahu

15. 6. 2010 20:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Vodafone pokryl rychlým mobilním internetem celou Prahu, do září ho bude mít ve většině krajských měst

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Vodafone rozšířil signál rychlého mobilního internetu 3G na celou Prahu. Hlavní město je tak po Brně a Karlových Varech třetí zcela pokryté rychlými mobilními daty. Do konce září spustí Vodafone signál 3G v dalších sedmi velkých městech a v několika menších obcích. Noví i stávající zákazníci Vodafonu si nyní v Praze, Brně i Karlových Varech mohou rychlý mobilní internet vyzkoušet na měsíc zdarma.

„Při výstavbě vysokorychlostní 3G sítě jsme kladli velký důraz na její optimalizaci tak, abychom zaručili maximální kvalitu nabízených hlasových a datových služeb,“ říká Pavel Kos, viceprezident pro technologie Vodafonu Česká republika.

Vodafone plánuje do března 2011 postupně spustit rychlý mobilní internet ve třiceti až čtyřiceti velkých městech v republice.

Do konce září spustí Vodafone 3G síť v těchto krajských městech: Ostrava, Olomouc, Hradec Králové, Zlín, Plzeň, Ústí nad Labem a Liberec a dále v těchto obcích: Šenov, Vratimov, Petřvald, Příbram, Napajedla, Otrokovice, Starý Plzenec, Jablonec nad Nisou, Chlumec, Sokolov a Prostějov.

Vodafone využívá pro provoz 3G sítě nejnovější technologii HSPA (High Speed Packet Access) od společnosti Huawei. Ta umožňuje připojení k mobilnímu internetu rychlostí až 7,2 Mb/s pro download a až 2 Mb/s pro upload.

Díky 3G budou moci zákazníci surfovat na internetu v notebooku nebo v mobilním telefonu reálně 10x až 15x rychleji než na dosavadní technologii EDGE. Za zrychlení přitom zákazníci nic nepřiplatí, 3G bude dostupné v rámci stávajících datových tarifů.

Datový tarif Připojení na stálo, který je vhodný pro surfování a stahování většího množství dat, si nyní mohou zákazníci v Karlových Varech vyzkoušet na jeden měsíc zdarma. Když se ho poté rozhodnou dále využívat, získají praktický USB modem pro připojení k internetu v notebooku za zvýhodněnou cenu 77 Kč.

Kromě 3G sítě nabízí Vodafone i síť 2G - EDGE, která je nyní dostupná pro více než 95 % obyvatel České republiky.

Tiskové zprávy

Diskuse