WatchGuard - hrozby spjaté s Mistrovstvím světa 2010

15. 6. 2010 12:33    Rubrika: Tiskové zprávy

WatchGuard představuje největší hrozby spjaté s Mistrovstvím světa 2010

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Důležitá fakta:
Zaznamenán nárůst online hrozeb spjatých s Mistrovstvím světa ve fotbale 2010 - WatchGuard provedl bezpečnostní analýzu, ve které je jasně patrný nárůst hrozeb, které odkazují na Mistrovství světa 2010 probíhající od 11. června do 11. července. Zároveň dodává, aby je IT administrátoři brali na vědomí a podnikli adekvátní opatření pro jejich minimalizaci.

Klíčová ohrožení:
• Spam – WatchGuard zaznamenal masivní šíření spamu, který obsahuje slova „World Cup“ (Mistroství světa) a témata s ním spjatá. WatchGuard vidí hrozbu rovněž v tradičním marketingovém spamu – falešné platby, spyware či odkazování na podvodné stránky.
• „Spear Phishing“ – Na rozdíl od spamu je Spear Phishing přímo cílený a láká své oběti k otevření a spuštění nebo kliknutí na stránky přechovávající „malware“. Zde WatchGuard varuje před velkým množstvím phishingu, který bude mířen převážně k majitelům lístků.
• PDF útoky – Nedávno se objevila forma napadení prostřednictvím PDF dokumentů. Administrátoři by měli uvažovat o blokování PDF features po dobu 30 dní, popř. do vydání opravného patche, který zastaví tyto nové hrozby.
• Napadené SEO – SEO hacking zvyšuje zákeřným internetovým stránkám ranking, a tím pádem se dostávají na první pozice v hledání řetězců týkajících se Mistrovství světa. Napadené webové stránky předávají útok „malwarem“. Používáním aktualizovaných antivirů, minimalizujete riziko napadení.
• Ztráta produktivity – Administrátoři by měli používat nástroje na kontrolu a filtrování obsahu a tím eliminovat přístup na stránky spjaté s Mistrovstvím světa
• Sociální sítě – Na závěr WatchGuard varuje před „malwarem“. Ten se může šířit skrze populární sociální sítě. Filtrování obsahu a blokování aplikací by mělo přispět k redukci hrozeb spjatých s Mistrovstvím světa a soc. sítěmi.

Klíčová slova:
Mistrovství světa (World Cup), Spam, Spear phishing, Spyware, Maleware, zranitelnost PDF, blokování souborů, obsahová filtrování, napadení SEO, sociální sítě, WatchGuard

Citace:
• „Kybernetičtí piráti stále hledají nové cesty, jak nalákat obchodníky i obyčejné lidi na nebezpečná místa. Často k tomu používají jako prostředek různé oficiální události. WatchGuard poskytuje kompletní bezpečnostní řešení, která vám umožní naplno si užít Mistrovství světa a současné být chráněn před těmi, kteří tuto událost využívají k páchání zločinu,“ uzavírá Eric Aarrestad, viceprezident WatchGuard Technologies.

Tiskové zprávy

Diskuse