Vodafone zlevňuje datové služby ze zemí EU i Chorvatska

17. 6. 2010 19:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Vodafone zlevňuje datové služby ze zemí EU i Chorvatska

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Vodafone před dovolenými snižuje ceny datových služeb ze zemí Evropské unie, ale i dalších zemí, včetně Čechy nejvíce navštěvovaného Chorvatska. Od 24. června snižuje Vodafone cenu za datový přenos v 35 zemích ze současných 60 korun za 1 MB na 30 korun. V případě, že si zákazník aktivuje tarif Připojení ze zahraničí na den, může si stáhnout v zahraničí 1 MB dat za 7 korun. Dále v těchto zemích Vodafone zlevňuje příchozí i odchozí hovory a odesílání SMS.
„Lidé stále častěji využívají mobilní data i při svých cestách do zahraničí. Aby neměli obavu z vysokých účtů, zavádíme ochranu proti nechtěné vysoké útratě a snížili jsme cenu dat na 30 korun za 1 MB. Navíc v případě, že si aktivují zvýhodněný balíček Připojení ze zahraničí na den, zaplatí za 1 MB dat výrazně méně,“ říká Jiří Němeček, marketingový manažer roamingových služeb Vodafonu.

Zákazníci, kteří si aktivují tarif Připojení ze zahraničí na den a stáhnou během 24 hodin méně než 5 MB dat, zaplatí zvýhodněnou cenu 80 Kč. Dříve za stejnou cenu mohli stáhnout jen 2 MB. Datový tarif Připojení ze zahraničí na stálo je vhodný pro všechny zákazníky, kteří chtějí data používat častěji. Od nynějška navíc po vyčerpání volných MB v rámci tarifu, budou zákazníci platit cenu pouze 30 Kč za 1 MB (dříve 60 Kč).

Další změnou platnou od 24. června je zavedení automatického finančního limitu pro stahování dat a to ve výši 1300 Kč na měsíc, aby byli zákazníci ochráněni před případnou nechtěnou vysokou útratou. Tento limit si zákazník může libovolně měnit.

K úpravám dochází i v oblasti hlasových služeb a SMS. Nabízený hlasový tarif Vodafone World Roaming je výhodnější pro kratší hovory z ciziny. Tarif Vodafone Passport se naopak vyplatí při hovorech delších než tři minuty. S tímto tarifem mohou zákazníci volat za stejnou minutovou sazbu jako u domácího tarifu. Zaplatí pouze spojovací poplatek. Hlasové i datové tarify jsou přehledné a jsou rozděleny pouze do tří zón pokrývajících celý svět a platí bez ohledu na to, přes jakého operátora se zákazníci v cizině připojí.

Přehled roamingových změn platných od 24. 6. 2010:

• 30 Kč za 1 MB stažených dat v zóně 1 (doposud 60 Kč)
• Zákazníci, kteří si aktivují tarif Připojení ze zahraničí na den a stáhnou během 24 hodin méně než 5 MB dat, zaplatí jen zvýhodněnou cenu 80 Kč (doposud byl limit 2 MB)
• Limit pro stahování dat v zahraničí 1 300 Kč (doposud automaticky nastaven nebyl, pouze pokud si jej zákazník nenastavil sám dobrovolně)
• 30 Kč za 1 MB stažených dat nad rámec volných MB tarifu Připojení ze zahraničí na den a Připojení ze zahraničí na stálo (doposud 60 Kč)
• 4,55 Kč za příchozí hovor v zóně 1 u tarifu Vodafone World Roaming (doposud 6 Kč)
• 11,90 Kč za odchozí hovor v zóně 1 u tarifu Vodafone World Roaming (doposud 12,90 Kč)
• 3,35 Kč za odeslanou SMS ze zahraničí - platí pro oba roamingové tarify (doposud 3,45 Kč)
• 22 Kč za spojovací poplatek u Zóny 1 (doposud 22,18 Kč)
• 50 Kč za spojovací poplatek u Zóny 2 (doposud 50,42 Kč)
• 80 Kč za spojovací poplatek u Zóny 3 (doposud 80,67 Kč)

Tiskové zprávy

Diskuse