Netbook Acer Aspire One 533

18. 6. 2010 21:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Aspire One 533: Nejlépe prodávaný netbook Acer je ještě lepší

Netbook Acer Aspire One 533

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

První, co vás okamžitě upoutá, je zcela nový vzhled a lesklá povrchová úprava s logem Aspire One zřetelně umístěným na víku. Nový Aspire One 533 však nejen úžasně vypadá, ale lze na něm sledovat multimédia i na cestách a dále nabízí jedinečnou přenosnost, optimální výkon a vynikající zábavu. Umožňuje také sledovat obsah ve vysokém rozlišení streamovaný z webu a používat multitasking.

Tenký a lehký netbook Aspire One 533 kompaktní velikosti 28 cm (10,1“) je ideální pro uživatele, kteří jsou neustále na cestách. Netbook s atraktivním vzhledem dosahuje až desetihodinové výdrže baterie, a tedy nabízí delší dobu provozu a více zábavy. Aspire One 533 dokáže splnit jakýkoli úkol od sestavení videokonference pro online rozhovor po zajištění skutečně příjemného odpočinku.

Běžné každodenní úkoly, jako např. surfování na internetu, streamování online videa ve vysokém rozlišení, kontrolu elektronické pošty a úpravu dokumentů zvládnete snadno díky spojení procesorů Intel® Atom™ N455/N475, čipsetu Mobile Intel® NM10 Express a Intel® GMA 3150. Nové procesory rovněž podporují paměť DDR3 SDRAM. Aspire One 533 může být osazen až 2GB pamětí, a tedy dokáže řešit i nejnáročnější úkoly.

Aspire One 533 nabízí dokonalé zobrazení pro veškeré online aktivity na displeji s vysokým rozlišením Acer CrystalBrite™ s podsvícením LED diodami, vysokým jasem a poměrem stran 16:9. Progresívní komunikační technologie překonávají bariéry času a vzdálenosti. Wi-Fi, LAN a volitelný 3G modul nebo Bluetooth® rozšiřují možnosti mobilní komunikace a umožňují vám zůstat ve styku se všemi, na nichž vám záleží. Pro živé chatování, fotografování a videokonference je určena vestavěná webová kamera Acer CrystalEye a digitální mikrofon.

Pokud chcete sledovat video ve vysokém rozlišení či filmy anebo hrát hry na větší ploše, oceníte port HDMI, který umožňuje jednoduše připojit netbook Aspire One 533 k televizoru nebo videoprojektoru a vychutnat si zábavu na velké ploše.
Pevný disk s kapacitou až 250 GB nabízí více než dostatečný prostor pro multimediální archiv, zatímco multiformátová čtečka podporuje různé formáty paměťových karet a současně usnadňuje sdílení vašich souborů.

Elektronickou poštu, chatování, blogování či surfování lze používat bez omezení: Aspire One 533 umožňuje pracovat s několika aplikacemi najednou a současně vyhledávat informace na internetu. Na jediné nabití baterie můžete používat počítač až deset hodin bez nároků na napájení z elektrické sítě a přitom zůstat i na cestách připojeni k internetu a využívat veškeré možnosti počítače. Inovativní síťový adaptér je ideální na cesty, neboť je lehčí než běžné adaptéry, zkracuje dobu nabíjení o 1/3 a je dodáván s volitelnými výměnnými vidlicemi pro zapojení do zásuvky. Budete tedy mít vždy po ruce tu správnou vidlici bez ohledu na to, v které zemi se právě nacházíte.

S tloušťkou cca 25 mm, hmotností pouze o něco málo vyšší než 1 kg a elegantním profilem zvýrazněným chromovým rámečkem se netbook stává skutečnou stylovou ikonou. Pod víkem se nachází matný povrch, na němž nezůstávají otisky prstů a který je odolný proti poškrábání, a chromový rámeček ukazovacího zařízení, který dodává netbooku styl. Můžete si vybrat ze tří lesklých barevných odstínů – černého a červeného, které bezpochyby přitáhnou pozornost.

Citlivá klávesnice, jejíž velikost odpovídá 93% velikosti standardní klávesnice, má větší klávesy, a tedy umožňuje pohodlnější psaní. Je doplněna širším vícedotykovým ukazovacím zařízením s protiskluzovou texturou z mikroperliček, která zajišťuje přesnější ovládání a je příjemnější na dotyk. Vícedotykové ukazovací zařízení je ideální pro přetáčení dokumentů, otáčení snímků, zvětšování či zmenšování detailů a surfování jednoduchým pohybem prstů.

Netbook s vysokou energetickou účinností splňuje normu Energy Star® v5.0, jakož i směrnice RoHS a WEEE EU pro používání a likvidaci nebezpečných látek v elektrických a elektronických zařízeních a dále je vybaven podsvícením LED diodami bez obsahu rtuti.

Technické údaje Aspire One 533
Operační systém:1 Originální Windows® 7 Starter 32bitový
Rozměry a hmotnost:1 Rozměry
258,5 (š) x 187,2 (h) x 25,7/27,2 (v) mm
Hmotnost
1,1 kg2 se tříčlánkovou baterií
1,25 kg2 se šestičlánkovou baterií
Volitelné barevné provedení Lesklé černé, lesklé červené, lesklé bílé
Procesor a čipset::1 Procesor Intel® Atom™ N455/N475 (512 KB L2 cache, 1.66/1.83 GHz, 667 MHz FSB)
Čipset Mobile Intel® NM10 Express
Paměť1, 3 Jeden modul soDIMM s podporou single-channel DDR3 SDRAM
Až 1GB systémová paměť DDR3 (pouze pro Windows® 7 Starter pro malé notebooky)
Až 2GB systémová paměť DDR3 (pro jiné operační systémy)
Displej:1 10.1" LCD displej Acer CrystalBrite™ TFT s podsvícením LED diodami, s vysokým jasem (200 nit), s vysokým rozlišením 1280 x 720 (WXGA) nebo SD 1024 x 600 (WSVGA)
Bez obsahu rtuti, šetrný k životnímu prostředí
Grafika: Intel® Graphics Media Accelerator 3150 (Intel® GMA 3150) s 64MB vyhrazenou videopamětí s podporou Microsoft® DirectX® 9
Podpora dvou displejů
16,7 miliónů barev
Externí rozlišení/obnovovací kmitočet4:
• port VGA až pro 1600 x 900: 60 Hz
Dekódování MPEG-2/DVD
Ukládání dat: Pevný disk
• 2.5" 9.5 mm 160/250 GB1, 5
Víceformátová čtečka paměťových karet s podporou:
• Secure Digital™ (SD) Card, MultiMediaCard™ (MMC), Reduced-Size Multimedia Card (RS-MMC), Memory Stick™ (MS), Memory Stick PRO™ (MS PRO), xD-Picture Card™ (xD)
• podpora paměťových karet s adaptérem: miniSD™, microSD™, Memory Stick Duo™, Memory Stick PRO Duo™
Zvuk: Podpora zvuku s vysokým rozlišením
Dva zabudované stereofonní reproduktory
Kompatibilní s MS-Sound
Vestavěný digitální mikrofon
Webová kamera: Řešení Acer Video Conference1, které se skládá z následujících součástí:
• webová kamera Acer Crystal Eye s rozlišením 1280 x 1024
• webová kamera Acer Crystal Eye s rozlišením 640 x 480
• software Acer Video Conference Manager s technologií Video Quality Enhancement (VQE) s podporou rozlišení 640 x 480 při online videohovorech6
Bezdrátové a pevné připojení k síti: WLAN1, 7, 8:
• Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
• Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™
• podpora bezdrátové technologie Acer SignalUp™
WPAN1: Bluetooth® 3.0+HS
WWAN1, 7 : UMTS/HSPA v pásmech 850/900/2100 MHz a GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz) s možností upgrade na 7,2 Mb/s HSDPA a 5,7 Mb/s HSUPA
Lokální síť: Fast Ethernet
Síťový adaptér a baterie:1 Certifikace baterie podle Product Safety Electric Appliance and Materials (PSE)
Síťový adaptér
Dvoupólový 40W síťový adaptér Acer MiniGo:
• 93.2 (š) x 32.2 (h) x 42.5 (v) mm
• 180 g2 s 250cm kabelem pro připojení k notebooku
Baterie
• tříčlánková Li-ion baterie 24W/2200 mAh
Výdrž baterie: 4 hodiny9
• šestičlánková Li-ion baterie 48 W 4400 mAh
Výdrž baterie: 8 hodin9
• šestičlánková Li-ion baterie 63 W 5600 mAh
Výdrž baterie: 10 hodin9
ENERGY STAR®
Vstup a ovládání:1 Klávesnice
Klávesnice Acer FineTip standardní velikosti s 84/85//88 klávesami s mezinárodní jazykovou podporou
Ukazovací zařízení
Vícedotykové ukazovací zařízení s podporou přetáčení a otáčení obrazovky či stránky dvěma prsty
Vstupy a výstupy Víceformátová čtečka paměťových karet (SD™, MMC, MS, MS PRO, xD)
Tři porty USB 2.0
Port pro připojení externího displeje (VGA)
Konektor pro sluchátka/reproduktor/line-out
Konektor pro připojení mikrofonu
Port Ethernet (RJ-45)
Konektor pro připojení síťového adaptéru.
Ochrana soukromí:1 Slot pro zámek Kensington
Software: Produktivita: Acer ePower Management; Acer eRecovery Management; Adobe® Flash® Player 10; Adobe® Reader® 9.1; eSobi™; Google Toolbar™; Microsoft® Office Trial (Service Pack 2); Microsoft® Works SE 91 (pouze Francie, Německo, Polsko, Rusko a Velká Británie); Microsoft® Works 9; Microsoft® Works 8.5; Norton™ Online Backup
Zabezpečení: McAfee® Internet Security Suite Trial12; MyWinLocker
Hry: Oberon GameZone1
Komunikace a ISP: Acer Crystal Eye; Acer Video Conference Manager1; Microsoft® Silverlight™; Skype™; Windows Live™ Essentials — Wave 3.2 (Mail, Photo Gallery, Live™ Messenger, Movie Maker, Writer)
Webové odkazy a utility: Acer Accessory Store1 (pouze Belgie, Francie, Německo, Itálie, Nizozemí, Španělsko, Švédsko, Velká Británie); Acer Assist; Acer Identity Card; registrace Acer; Acer Updater; eBay® shortcut 2009 (pouze Francie, Německo, Itálie, Španělsko, Velká Británie)
Splnění ekologických předpisů: ENERGY STAR®
WEEE
RoHS
Bez obsahu rtuti
Volby a příslušenství: Balení obsahuje:
• ochranné pouzdro1
Volitelné doplňky:
• modul soDIMM 1 GB / 2 GB DDR3 1066 MHz/ DDR2667 MHz
• šestičlánková baterie Li-ion
• dvoupólový 40W síťový adaptér Acer MiniGo
• externí pevný disk s rozhraním USB
• externí optická mechanika s rozhraním USB

Tiskové zprávy

Diskuse