Vodafone 3G pokryje 60 měst

18. 6. 2010 17:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Vodafone letos rychlým mobilním internetem 3G pokryje 60 měst

Vodafone letos pokryje signálem rychlého mobilního internetu 3G šedesát českých měst a obcí, včetně všech krajských metropolí. V současné době už 3G signál využívají zákazníci v Praze, Brně a Karlových Varech. V těchto třech městech si mohou zákazníci také mobilní internet vyzkoušet na měsíc zdarma.

„Při výstavbě vysokorychlostní 3G sítě klademe velký důraz na její optimalizaci tak, abychom zaručili maximální kvalitu nabízených hlasových a datových služeb,“ říká Pavel Kos, viceprezident pro technologie Vodafonu Česká republika.

Vodafone využívá pro provoz 3G sítě nejnovější technologii HSPA (High Speed Packet Access) od společnosti Huawei. Ta umožňuje připojení k mobilnímu internetu rychlostí až 7,2 Mb/s pro download a až 2 Mb/s pro upload.

Díky 3G budou moci zákazníci surfovat na internetu v notebooku nebo v mobilním telefonu reálně 10x až 15x rychleji než na dosavadní technologii EDGE. Za zrychlení přitom zákazníci nic nepřiplatí, 3G bude dostupné v rámci stávajících datových tarifů.

Datový tarif Připojení na stálo, který je vhodný pro surfování a stahování většího množství dat, si nyní mohou zákazníci v Karlových Varech vyzkoušet na jeden měsíc zdarma. Když se ho poté rozhodnou dále využívat, získají praktický USB modem pro připojení k internetu v notebooku za zvýhodněnou cenu 77 Kč.

Kromě 3G sítě nabízí Vodafone i síť 2G - EDGE, která je nyní dostupná pro více než 95 % obyvatel České republiky.