Expert Elektro do konce roku plánuje otevřít šest nových prodejen

21. 6. 2010 18:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Expert Elektro do konce roku plánuje otevřít šest nových prodejen

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Expanze společnosti Expert Elektro pokračuje i přes negativní dopad hospodářské krize na trh se spotřební elektronikou. Do konce roku 2010 otevře v České republice dalších šest nových prodejen. Jako první se na široký sortiment elektro výrobků na ploše 1 250 m2 mohou v polovině července těšit obyvatelé krajského města Jihlavy.

Společnost Expert Elektro na český trh vstoupila v roce 1996. V současné době provozuje 53 prodejen, s nimiž dosáhla v loňském roce obratu 2,2 miliard korun. Za poslední rok bylo zákazníkům spotřební elektroniky zpřístupněno 5 000 m2 nových expertních prostor, prodejní plocha sítě se tak celkově rozrostla o 20 %. Otevřením šesti nových prodejních míst vytvoří společnost v regionech celkem více než 50 pracovních pozic.

"Jak potvrzují zprávy od našich expertních partnerů v Německu, tamní trh se spotřební elektronikou vzrostl o 2 %; naše skupina Expert International zaznamenala celkově nárůst dokonce o více než 10 %. V tuzemsku naopak trh se spotřební elektronikou významně poklesl. My však máme silné finanční zázemí, které nám pomáhá ekonomické výkyvy překonávat. I díky tomu pokračujeme dle strategických plánů rozvoje v dalším rozšiřování sítě našich prodejen," říká Peter Weiss, jednatel Expert Elektro a dodává: "Dle GfK zaznamenal tuzemský trh se spotřební elektronikou za rok 2009 pokles 12 %, náš podíl na trhu se tak díky tomu mírně zvýšil."

Jak potvrzují statistiky společnosti, prodávanému sortimentu za období od dubna 2009 do března 2010 dominovaly notebooky a mobilní telefony. Prodej telefonů vzrostl o 34 %, tedy o více než třetinu; přenosné počítače zaznamenaly nárůst o 22 %. Mírně se zvýšil také prodej LCD televizorů.
"Ačkoliv zákazníci kupovali více LCD TV, na odbyt šly, na rozdíl od předchozích let, především levnější modely," komentuje Peter Weiss. Zájem naopak poklesl o digitální fotoaparáty, v jejichž segmentu došlo ke snížení o 9 %. Propad o více než třetinu zaznamenaly také prodeje autorádií.

Tiskové zprávy

Diskuse