Nintendo představilo revoluční herní konzoli 3DS

22. 6. 2010 08:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Nintendo představilo revoluční herní konzoli 3DS zobrazující hry trojrozměrně!

Nintendo představilo revoluční herní konzoli 3DS

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Hraní her s 3D zobrazením a bez specielních brýlí ? Nejen toto prezentovalo Nintendo na svém stánku na videoherní výstavě E3 v Los Angeles. Největší herní pecky ve třetím rozměru ? Ano ! Ve 3D se brzy představí legendární tituly a postavy jako Zelda, Mario, Nintendogs anebo nově i Mickey Mouse!

Nintendo posouvá laťku možných zážitků z hraní a zvyšuje náskok proti své konkurenci. Pokolikáté už ? Nejprve Nintendo vyvinulo jedinečný dotykový displej, který představilo v roce 2004 na přenosné konzoli Nintendo DS. V roce 2006 oslnilo s Nintendo Wii, z níž se stala celosvětově nejoblíbenější konzole. Tato lahůdka zcela změnila význam slovního spojení „hraní her“. Nejen, že vtahuje hráče přímo do hry, ale především umožňuje nativní způsob ovládání. Potřebujete k němu jen své tělo a ovladač Wii Remote. Na herním veletrhu E3, který probíhal minulý týden v USA, se zástupci japonské společnosti rozhodli přepsat historii, která znovu zcela změní způsob hraní her. Novou vlajkovou lodí Nintenda se již brzy stane Nintendo 3DS!

S novou herní konzoli se mohli novináři a fandové poprvé seznámit na losangeleském veletrhu. Tedy pokud byli ochotni vystát si více než tříhodinovou frontu. Nintendo 3DS je přenosná herní konzole, na níž můžete hrát trojrozměrné hry, a to bez nepohodlných brýlí.

Nintendo 3DS přichází stejně jako jeho předchůdci se dvěma displeji. Širokoúhlý horní disponuje úhlopříčkou 3,53 palců a dolní pak 3,02 palců. Vestavěny má 3 kamery – jedna vnitřní a dvě v plášti konzole. Díky nim je Nintendo 3DS schopno nejenom přenášet trojrozměrný obraz, ale také snímat trojrozměrné fotografie. Chybět nebude ani pohybový senzor, senzor stability a ovladač Slide Pad, který na obrazovkách umožní otáčení o celých 360°.

Na tiskové konference byl představen i výběr připravovaných herních titulů jak pro 3DS, tak i pro konzoli Wii a rodinu handheldů DS. „Hry doplněné o třetí rozměr hráčům usnadní hraní například díky přesnějšímu odhadu vzdálenosti. Vývojářům pak 3D přináší nový nástroj pro vytváření kreativnějších her. „V třetím rozměru mohou začít pracovat i s výškou a hloubkou,“ řekl herní vývojář Nintenda Shigeru Miyamoto. Tato ikona světa videoher stála u zrodu trojrozměrné technologie a Miyamoto mohl také jako vůbec první vývojář přetvořit legendární hru Super Mario 64 do plného 3D.

Herní fanoušci se mohou těšit i na další tituly, slavné gamingové postavy jako Zelda, Mario, Mickey Mouse, ale i Donkey Kong Country, Kirby, Golden Sun, Golden Eye, Kid Icarus, Animal Crossing, Nintendogs, Pilot Wings nebo Paper Mario.

Pro více informací o chystané novince Nintendo 3DS navštivte internetové stránky www.mojenintendo.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse