Notebook Toshiba Portégé R700

22. 6. 2010 12:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Ohromující spojení mobility, výkonu a funkční výbavy pro obchodní uživatele

Notebook Toshiba Portégé R700

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Toshiba Europe GmbH dnes oznámila nejtenčí a nejlehčí plnohodnotný notebook v Evropě s displejem o úhlopříčce 33,8 cm (13,3") – model Portégé R700. Jedná se o pracovní notebook s vynikajícími specifikacemi, jenž v sobě slučuje odlehčené a ultratenké tělo a inovativní počítačové technologie. Toshiba současně nabídne i verzi orientovanou více na spotřebitelský segment, model Satellite R630. Notebooky Portégé R700 a Satellite R630 budou v Evropě, na Středním východě a v Africe k dostání během třetího čtvrtletí 2010. Notebook Satellite R630 nebude v České a Slovenské republice dostupný.

„Naše dlouhodobé zkušenosti s konstrukcí notebooků nám umožnily navrhnout model s nedostižným vyvážením vysokého výkonu, přenosnosti a funkčního vybavení – a přitom stále za rozumnou cenu,“ říká Thomas Teckentrup, generální ředitel divize Produkty, strategie a vývoj společnosti Toshiba Computer Systems Group EMEA. Výsledkem je štíhlý a lehký ultra přenosný přístroj s úhlopříčkou displeje 33,8 cm (13,3"), který na výšku měří pouhých 16,8 mm a váží jen 1,3 kg .

Přelomové technologie
„K vytvoření tak skvělého zařízení jako Portégé R700 jsme zásadně pokročili ve třech oblastech: řízení tepla, konstrukce šasi a uspořádání paměťových modulů,“ vysvětluje Thomas Teckentrup.

Technologie chlazení proudem vzduchu „Airflow Cooling Technology“, na jejímž vývoji spolupracovaly společnosti Intel® a Toshiba, umožňuje společnosti Toshiba využít nejnovějších procesorů z rodiny Intel® Core i ve štíhlém těle notebooku Portégé R700 a současně snížit na minimum hluk větráčku. Konstrukční provedení v oblasti opěrek na zápěstí má strukturu včelí plástve a díky tomu je Portégé R700 extrémně odolný proti prohýbání, což chrání elektronické a mechanické součásti před poškozením a výrazně prodlužuje životnost tohoto produktu. Inovativní uspořádání slotů pro paměťové moduly je nyní vertikální a Portégé R700 tak může pojmout až 8 GB RAM pro ještě mohutnější výpočetní výkon.

Cestujte nalehko, pracujte snadno
Černý notebook Portégé R700 umožňuje uživatelům cestovat nalehko, aniž by museli slevovat z nároků na výkonnost. Díky použití nejnovějších procesorů Intel® Core se standardním napětím a přítomnosti optické mechaniky je tento štíhlý a lehký notebook připraven zvládnout i ty nejnáročnější multimediální aplikace. A vysoký výkon modelu Portégé R700 přitom není na úkor výdrže baterie – na jedno nabití jej lze používat po celý osmihodinový pracovní den . Nový model nabízí ještě více užitečných funkcí a vlastností pro další vylepšení jeho přenosnosti a přitažlivosti pro obchodní zákazníky – například odolný a přitom velmi elegantní kryt ze slitiny hořčíku, 3D senzor pro ochranu dat na pevném disku proti pádům a nárazům , širokou škálu možností připojení, matný displej a konektor pro dokovací stanici. Dokovací stanice podporuje rozhraní HDMI a také USB 3.0 pro vysokorychlostní přenos dat.

Satellite R630 – navržený pro spotřebitele
Zatímco Portégé R700 je určen především pro obchodní uživatele a profesionály na cestách, Toshiba současně představuje nový model Satellite R630, který se od notebooku Portégé R700 v několika oblastech liší, aby lépe vyhovoval potřebám spotřebitelů. Vzhledem k tomu, že běžní domácí uživatelé obvykle nepotřebují dokovací stanici, konektor pro její připojení chybí, stejně jako čtečka otisků prstů. Standardně je tento notebook vybaven CSV displejem, nicméně v některých zemích se bude nabízet i ve verzích bez CSV displeje.

Tiskové zprávy

Diskuse