AMD Opteron 4000

23. 6. 2010 21:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové procesory AMD řady Opteron™ 4000 jsou první platformou navrženou pro specifické potřeby cloud a hyperscale datových center

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Serverové procesory s nejnižší spotřebou na jedno jádro na světě¹ nabízejí výjimečně flexibilní platformu s výjimečnou úsporou nákladů—

Pro vestavěné systémy platforma nabízí prodlouženou provozní životnost—

Na konferenci o cloud computingu a infrastruktuře internetu GigaOm Structure dnes společnost AMD (NYSE: AMD) oznámila dostupnost nové platformy AMD řady Opteron™ 4000. Jedná se o první serverovou platformu od počátku vyvíjenou pro splnění specifických požadavků cloud a hyperscale datových center a zákazníků ze segmentu malých a středních firem, kteří potřebují vysoce flexibilní, spolehlivé a energeticky úsporné 1 a 2P systémy. Tato platforma je rovněž k dispozici pro high-endové vestavěné systémy, jako například telekomunikační servery, pro ukládání dat a digitální podepisování, prostřednictvím AMD Embedded Solutions. Systémy od Acer Group, Dell, HP, SGI, Supermicro, ZT Systems a celé řady dalších partnerů by měly být uváděny počínaje dneškem a během nadcházejících měsíců.

„Až dosud museli zákazníci, kteří chtěli vybudovat výkonné a energeticky úsporné cloud nebo hyperscale datové centrum, vměstnat nákladná high-endová řešení do svého výpočetního prostředí anebo si museli zvolit méně výkonné koncepty založené na jednotlivých klientech, jež nemusely nabízet potřebnou úroveň výkonnosti a funkčnosti serverů,“ řekl Patrick Patla, viceprezident a generální ředitel Server and Embedded Division společnosti AMD. „Díky procesorům AMD řady Opteron 4000 mají tito zákazníci nyní serverovou platformu, která je extrémně energeticky i nákladově úsporná, umožňuje vysoký stupeň přizpůsobení individuálním potřebám a současně je ideálním řešením pro high-endové vestavěné systémy.“

• Energetická náročnost je i nadále u datových center jedním z hlavních sledovaných parametrů². Platforma AMD řady Opteron 4000 nabízí výkon procesorů se čtyřmi nebo šesti jádry při odběru méně než 6 W na jedno jádro¹, takže oproti předchozí generaci³ snižuje příkon až o 24% a se stejným rozpočtem na odběr energie umožňuje použít až dvojnásobný počet serverů než platformy předchozí generace³.
• Současná ekonomická situace znamená pro mnoho klientů nutnost pečlivě sledovat kapitálové výdaje a přehodnocovat rozpočty na IT. Kromě sekundárních úspor v důsledku ultra vysoké energetické účinnosti nabízejí procesory AMD řady Opteron 4100 nízké pořizovací ceny již od 99 USD a přitom se jedná o spolehlivé serverové procesory bez jakýchkoli kompromisů s úplnou funkční výbavou.
• Procesory AMD řady Opteron 4100 jsou ideální pro servery stavěné na zakázku proto, že umožňují dosáhnout menšího vyzařování tepla, příkonu a ventilátorů a ke zlepšení energetické účinnosti přispívá i možnost využití nízkonapěťových pamětí. V závislosti na způsobu, jakým bude systém využíván, je dále možné jej přizpůsobit tak, aby se eliminovaly nepotřebné funkce náročné na odběr energie, a ještě více tak napomoci snížení nákladů a zvýšení energetické účinnosti.
• Provozní životnost této platformy jsou v daném oboru standardní 5+2 roky a nabízí vyvážení spotřeby, ceny a výkonu, jaké vyžadují high-endové vestavěné systémy komerční třídy určené pro specifické segmenty trhu, a dlouhou dobu životnosti produktů.
• Platforma AMD Opteron 4000 Series je vysoce flexibilní, a proto jsou její čipová sada a patice kompatibilní s platformou AMD řady Opteron 6000 s 8 a 12jádrovými procesory a plánuje se i podpora pro nové jádro „Bulldozer“, jež bude uvedeno v během roku 2011.

Tiskové zprávy

Diskuse