HP - zahájení výroby serverů a datových úložišť v ČR

23. 6. 2010 21:14    Rubrika: Tiskové zprávy

„Pouze společnosti, které jsou v období hospodářské krize stoprocentně připraveny a nejlépe optimalizují svoji nákladovou strukturu, budou i nadále schopny úspěšně růst ve vysoce konkurenčním prostředí. Rozhodnutí o kompletní výrobě serverů a datových úložišť v ČR bylo ovšem uskutečněno nezávisle na stavu globální ekonomiky jako důsledek nové výrobní strategie HP,“ řekl Jan Kameníček, generální ředitel HP Česká republika. „Jsem velmi hrdý, že v rámci toho rozhodnutí vložila centrála naší společnosti důvěru i své investice do výroby v České republice. Toto rozhodnutí přináší výhody i pro naše tuzemské zákazníky – například kratší dodací dobu, lepší dostupnost HP produktů a rychlejší realizaci specifických požadavků na výrobu jednotlivých komponent datových center.“

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění








Nová generace serverů HP ProLiant již ponese nálepku „Product of Czech Republic“
V pondělí 21. 6. 2010 oznámilo HP na konferenci HP TechForum v Las Vegas největší a nejvýznamnější letošní rozšíření produktového portfolia divize HP ESSN – představeno bylo mj. také deset špičkových serverových novinek. Všechna tato zařízení pro oblast Evropy, Středního východu a Afriky budou vyráběna v Kutné Hoře.
Tři nové servery HP ProLiant obsahují řadu inovací v oblasti automatizace umožňující zákazníkům rychlejší spouštění aplikací, efektivnější správu IT zdrojů a zlepšenou návratnost investic. Servery určené pro montáž do stojanů byly zase obohaceny až dvěma terabyty operační paměti či samoopravnými paměťovými mechanismy, jež umožňují až 200% nárůst dostupnosti aplikací.(1) Díky konsolidačnímu poměru 91:1 šetří místo v datových centrech i při schopnosti zpracovat obrovskou datovou zátěž.
Sedm nejnovějších blade serverů HP Proliant G7 optimalizovaných pro virtualizaci výpočetního prostředí předstihlo konkurenci osazením 1 TB paměti a integrovanou technologií 10Gb Virtual Connect FlexFabric. Navíc oproti jiným blade serverům podporují 4\xD7 více virtuálních strojů a současně vyžadují o 66 % méně hardwaru.(2)
„Zákazníci požadují řešení, která jim umožní nahradit neefektivní IT infrastrukturu nahromaděnou v průběhu minulých let v jejich datových centrech. Enormní náklady na pouhou údržbu těchto systémů jim neumožňují přesunout větší část IT rozpočtu do inovací,“ řekl Pavel Klimuškin, ředitel divize HP ESSN. „Dnešním dnem počínaje začíná HP dodávat řešení pro všechny oblasti vybavení datových center v rámci konvergované infrastruktury založené na nové generaci serverů HP ProLiant G7.“
Schopnost HP dodávat nové technologie založené na průmyslových standardech se odráží ve velké poptávce po serverech HP ProLiant. Potvrzuje to i 58,6% podíl na trhu blade serverů a 46,7% podíl na trhu serverů x86 dle analýzy IDC EMEA Quarterly Server Tracker.(3)

Tiskové zprávy

Diskuse