Notebooky Lenovo ThinkPad L

23. 6. 2010 21:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové notebooky ThinkPad řady L pomáhají firmám šetřit a zároveň stihnout více

Notebooky Lenovo ThinkPad L

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Lenovo představila novou řadu notebooků ThinkPad řady L. Notebooky ThinkPad L412 a L512, které navazují na oblíbené modely pro SMB ThinkPad R500 a R400, spojují vysoký výkon nejnovějších procesorů Intel s výjimečnou odolností. Kromě toho jsou tyto notebooky jedny z „nejzelenějších“ na trhu díky tomu, že materiály obsahují rekordně vysoké množství recyklovaných plastů.
Zaostřeno na byznys
Notebooky se dodávají s technologiemi, které podporují maximálně efektivní každodenní práci. Jedná se o:
• nejnovější procesory Intel Core řady i3 a i5 s technologiemi Turbo Boost a Hyperthreading
• 16:9 HD antireflexní displej s rozlišením 1366 x 768
• touchpady s funkcí multitouch
• až osmihodinovou výdrž při provozu na akumulátor
• dokovací konektor
• možnost rozšíření pomocí 4 USB portů, z toho 1 napájený kombinovaný eSATA/USB port, podpora DisplayPort a VGA
• Windows 7 s technologií Lenovo Enhanced Experience umožňující až o 57 % kratší časy naběhnutí a ukončení operačního systému
Notebooky nabízejí také funkce, které vyžadují IT administrátoři ve firmách. Jedná se například o nástroje ThinkVantage Technologies, jako je Access Connections, které umožňují jejich uživatelům dosáhnout efektivnějšího využití počítače. Řada notebooků L splnila také náročné zkoušky odolnosti a splňuje osm různých vojenských certifikací odolnosti vůči vysokým a nízkým teplotám, vibracím, nadmořské výšce, prachu a dalším nepříznivým vlivům.
„Dnes, více než kdy jindy, chtějí zákazníci ze svých počítačů dostat maximum,“ řekl Robert Janásek, marketingový manažer společnosti Lenovo Czech Republic and Slovakia. „Navrhli jsme novou řadu L tak, abychom uživatelům poskytli co nejvíce vlastností důležitých pro jejich práci, jako je špičkový výpočetní výkon, dlouhá doba provozu na akumulátor a nástroje pro VoIP, a to vše bez obětování spolehlivosti a odolnosti, díky nimž je ThinkPad tolik známý.“
Rozšířená zelená stopa
Lenovo pokračuje s řadou L v rozšiřování svého důrazu na zelený design. Notebooky využívají až 30 procent recyklovaného plastu z barelů od vody a částí použitého IT vybavení, jako jsou třeba kryty LCD displejů a plastové součásti notebooků. Notebook L512 obsahuje celkově 18 procent recyklovaného obsahu (PCC), což je nejvyšší hodnota PPC v celém IT průmyslu. Celkově společnost Lenovo použila na výrobky se značkou Think od roku 2005 zhruba 42 miliónů liber PCC.
Notebooky splňují také s jejich vysokou energetickou účinností požadavky Energy Star 5.0 a za jejich environmentální atributy jsou v USA hodnoceny jako EPEAT Gold. Notebooky jsou o 40 procent energeticky efektivnější než předchozí notebooky ThinkPad a uživatelé mohou pro sledování a nastavení jejich výkonu i spotřeby využít softwarový nástroj Lenovo Power Manager. Kromě toho jsou notebooky dodávány v téměř stoprocentně recyklovaných obalech, které může zákazník jednoduše hodit do tříděného odpadu. Společnost Lenovo se zavázala k redukci objemu obalů, v poslední době snižuje každý rok množství obalového materiálu o 20 procent, což umožňuje na jednom balení ušetřit ekvivalent 10 papírových kelímků na kávu.
Ušito na míru webovým konferencím
Řada notebooků L je uzpůsobena pro kvalitní telefonování pomocí Voice over Internet protokolu (VoIP). Nabízí celou řadu možností připojení, od Ethernetu a Bluetooth až po WiFi, 3G a 4G sítě, kdy stačí jen snadný upgrade pomocí 3G modemu. Notebooky jsou navíc vybaveny kamerou s vysokým rozlišením, která dobře pracuje i při nízké intenzitě osvětlení, jako jsou konference v hotelových místnostech. Kamera má dokonce automatické vyvážení bílé barvy, takže konference jsou jako živé.
Duální digitální mikrofon s redukcí ozvěny umožňuje uživatelům provádět konferenci i v hlučném prostředí. Reproduktory jsou pro dosažení sytého zvuku umístěny přímo pod obrazovkou a nad klávesnicí. Ovládací hardwarové klávesy ztišení reproduktoru a ztišení zvuku se pro snadný přístup nacházejí na levé straně klávesnice. Stiskem kombinace kláves Function + F6 pak mohou uživatelé použít jednoduchý software pro úpravu nastavení VoIP.
Výkonná vzdělávací platforma
Notebooky ThinkPad řady L jsou postaveny tak, aby vydržely náročné každodenní použití na střední i vysoké škole a jsou vybaveny technologiemi, které usnadňují studentům jejich den strávený ve škole.
„Při realizaci našich učebních osnov se naši studenti a zaměstnanci spoléhají na notebooky Lenovo ThinkPad," řekl Tyrone Mercer, ředitel služby technické podpory baltimorské školy. „Jsme nadšeni zvýšenou úrovní výkonu nové řady notebooků Thinkpad L, které navíc přinášejí mobilní širokopásmové připojení a jsou provedeny v zeleném a lehčím, přesto však pro každodenní používání odolném designu.“
Kromě poskytování PC technologie zaměřené na vzdělávání se společnost Lenovo zavázala ke zlepšení vzdělávání a zvyšování provozní efektivity na všech úrovních akademické obce prostřednictvím Vzdělávací výzkumné iniciativy (Education Research Initiative, ERI). ERI spojuje stovky tisíc studentů, učitelů a výzkumných pracovníků ze škol celého světa, kteří hodnotí a kvantifikují, jakými metodami může technika systémově zlepšit vzdělávání. V rámci tohoto výzkumu budou v různých institucích umístěny nové ThinkPady řady L, jednak pro výuku studentů, ale současně i pro podporu inovací ve vzdělávání a pro datově-řízené rozhodování fakulty a administrátorů.
Ceny a dostupnost
Notebooky ThinkPad L412 a L512 budou k dispozici v České republice na konci června. Cena modelů ThinkPad L412 a L512 začíná na 19 490 Kč bez DPH.
Pro nejnovější informace o Lenovo news se zaregistrujte na RSS kanály společnosti Lenovo nebo sledujte Lenovo na Twitteru: www.twitter.com/LenovoCZ.

Tiskové zprávy

Diskuse