Toshiba AC100 - ultratenký komunikátar vzhledu notebooku

23. 6. 2010 21:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Velmi snadno přenosný přístroj může být stále zapnutý a z pohotovostního režimu se probudí za necelou sekundu

Toshiba AC100 - ultratenký komunikátar vzhledu notebooku

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Toshiba Europe GmbH dnes vstoupila na trh mobilních internetových zařízení a představila model Toshiba AC100 v kompaktním otevíracím provedení. Díky tenké konstrukci, nízké hmotnosti a možnosti být neustále zapnutý je tento přístroj ideální pro prohlížení multimedií, procházení internetu a čtení či úpravu dokumentů, e-mailů i jiných druhů zpráv na cestách. AC100 s velmi širokými možnostmi osobního přizpůsobení dokáže vydržet v pohotovostním režimu až sedm dnů, je vybaven displejem s úhlopříčkou 25,7 cm (10,1") a bude v Evropě, na Středním východě a v Africe k dostání během třetího čtvrtletí 2010.

To nejlepší z obou světů
„Náš chytrý společník AC100 patří do rodiny mobilních internetových zařízení a slučuje v sobě to nejlepší ze dvou kategorií produktů: jako smartphone je stále zapnutý a přitom nabízí komfort otevíracího netbooku s větším displejem a klávesnicí v plné velikosti,“ říká Thomas Teckentrup, generální ředitel divize Produkty, strategie a vývoj společnosti Toshiba Computer Systems Group EMEA. Je zaměřen na uživatele, kteří používají několik zařízení, a přesto touží po snadno ovladatelném, tenkém a lehkém přístroji, který nabízí lepší použitelnost než smartphony a mohou jej vzít prakticky kamkoliv.

Žádné dobíjení každý den
Přístroj na platformě AndroidTM se přepne z pohotovostního do plně aktivního režimu za necelou sekundu, díky čemuž může být neustále zapnutý, podobně jako smartphone. Toshiba AC100 může zůstat zapnutý až po dobu sedmi dnů na jediné nabití. Při intenzivním používání dokáže jedno nabití baterií nabídnout nejméně osm hodin prohlížení internetu prokládané sledováním videa.

Snadno se používá a snadno se přizpůsobí
Oranžovočerný model AC100 lze používat naprosto intuitivně. Nabízí možnost vlastního přizpůsobení stažením aplikací i widgetů a je dodáván s celou řadou předinstalovaných aplikací – např. Documents To Go® pro prohlížení a editaci souborů Microsoft Office, e-mailový klient s podporou POP3, IMAP a Exchange, klient pro zasílání okamžitých zpráv, internetový prohlížeč Opera Mobile a rovněž Toshiba Media Player pro sledování videí, poslech hudby a prohlížení fotografií.

Uživatelé navíc mohou využít až pěti domovských obrazovek AC100, které lze nakonfigurovat, aby se měnily automaticky v závislosti na místě připojení rozpoznávaném podle SSID bezdrátové sítě. Uživatel si může vytvořit třeba sadu zkratek pro aplikace, widgety a soubory, které potřebuje pro práci, a ty se objeví na domovské stránce, jakmile se připojí v kanceláři. Stránka s osobními aplikacemi a widgety se objeví po připojení z domova a aplikace nebo widgety týkající se zábavy se mohou objevit po připojení kdekoliv jinde.

Tiskové zprávy

Diskuse