O2 snižuje ceny za roamingové služby

24. 6. 2010 20:08    Rubrika: Tiskové zprávy

O2 snižuje ceny za roamingové služby a chrání zákazníky cestující do ciziny

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Telefónica O2 Czech Republic snižuje obavy svých zákazníků z vysokých účtů při cestách do zahraničí a přináší zvýhodnění roamingových služeb.

* V rámci Eurotarifu dochází ke snížení cen příchozích a odchozích hovorů a odchozích SMS.
* Nově mohou zákazníci cestující do zemí Evropské unie využít balíčky SMS za zvýhodněnou cenu.
* Pro všechny zákazníky zavádí automatický finanční EU limit pro stahování dat.

Levnější volání a SMS

Od 1. července 2010 snižuje Telefónica O2 v rámci Eurotarifu ceny volání. Oproti původním cenám zaplatí zákazníci u příchozích hovorů o 1,45 Kč méně, u odchozích pak ušetří 1,28 Kč. U deseti minutového příchozího hovoru tak jde o úsporu více než 14 korun. Příchozí hovory jsou účtovány po vteřinách, u odchozích hovorů se zákazníkovi účtuje prvních započatých 30 vteřin a poté také po vteřinách. Dochází také ke snížení ceny za odchozí SMS, za kterou zákazníci nově zaplatí 3,30 Kč. Nabídka platí pro všechny zákazníky předplacených i paušálních služeb.
Země Odchozí hovory Příchozí hovory Odchozí SMS

Balíčky SMS Roaming

Zákazníci, kteří často cestují a potřebují posílat SMS, mohou využít roamingové SMS balíčky. Za SMS Roaming 25 s pětadvaceti zvýhodněnými zprávami zaplatí 50 Kč. SMS Roaming 50 s padesáti zvýhodněnými zprávami pak pořídí za 100 Kč. Odeslání jedné zprávy je tak vyjde v případě obou balíčků pouze na dvě koruny. Balíčky lze aktivovat jednou za třicet dní, a to zasláním SMS ve tvaru SMS25 (nebo SMS50) na číslo 999111. Deaktivace probíhá automaticky po uplynutí třiceti kalendářních dní.

EU limit pro stahování dat

Zákazníci paušálních a předplacených služeb již nemusí mít v zahraničí obavy z nechtěných vysokých útrat za datové služby. Od 1. července 2010 ohlídá přenos roamingových dat služba EU limit, která stahovaní povolí do maximální výše 1 512 Kč. O postupném spotřebování dat je zákazník informován prostřednictvím SMS zpráv. První obdrží po dosažení 80 % limitu, další pak při jeho celkovém vyčerpání. Limit je aktivován automaticky, jeho odblokování či opětovné zapnutí si může zákazník nastavit libovolně, a to prostřednictvím speciální telefonní linky +420720720721. Ta je všem zákazníkům k dispozici bezplatně, a to jak pro volání z České republiky, tak ze zahraničí.

Tiskové zprávy

Diskuse