Notebook SONY VAIO E

24. 6. 2010 20:44    Rubrika: Tiskové zprávy

řady E s 15,5” displeji Díky Blu-ray mechanice, procesoru Intel®Core i5 a grafické kartě ATI Mobility Radeon™ HD řady 5000 jsou ideální pro každodenní přehrávání médií ve vysokém rozlišení.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



• Snadný přístup na internet Quick Web Access bez nutnosti načtení operačního systému
• Typická povelová tlačítka pro značku SONY – VAIO a ASSIST
• Ultra kompaktní a elegantní tělo s příjemnou klávesnicí doplněnou o plnohodnotnou numerickou část
• Vysoce kontrastní obrazovku VAIO Display úhlopříčky 39.4 cm (15,5”)

• Široká nabídka připojení přes HDMI výstup, čtyři USB porty včetně výstupu eSATA/USB pro abnormálně rychlý přenos dat

• Zabudovaný Blu-ray přehrávač

Novou řadu elegantních notebooků SONY – zákaznicky přívětivou sérii E – charakterizuje výkon, který si poradí s jakýmikoli multimédii.
Tyto kompaktní snadno přenosné přístroje navíc nabízejí bezpočet funkcí, které byste očekávali spíš u větších a méně vzhledných notebooků. SONY VAIO série E vás zaujme na první pohled a všechny vaše nároky splní i při použití na cestách. Kombinace výkonu, rychlého grafického načítání a intuitivního ovládání programů, vnese do vašeho digitálního života netušené možnosti.
Vysoce kontrastní VAIO Display ohraničený jen velmi malým rámečkem z přístroje doslova vystupuje. Přestože jde o kompaktní počítač, překvapí vás standardně velikou klávesnicí s plnohodnotnou číselnou řadou, na které se píše doslova samo. Jednotlivé klávesy jsou ergonomicky a rovnoměrně rozloženy tak, aby na ně vaše prsty dosáhly stejně dobře při práci jako při hraní her. Uvnitř každého počítače VAIO typu E je procesor Intel® Core™ řady 2010 doplněný 4GB rychlou operační pamětí DDR3, jež se stará o okamžitou odezvu v běžných kancelářských aplikacích a hrách. Kapacita pevného disku (až 500GB) nabízí dostatek prostoru k uložení i abnormálně velké sbírky hudebních a filmových klipů či fotografií. Nejnovější verze PC grafické karty řady ATI Mobility Radeon™ 5000 podpořená video pamětí o velikosti až 1 GB si poradí stejně dobře s editací Full HD filmů jako s jejich sametově hladkým přehráváním. Ať už se budete probírat fotografiemi nebo jen brouzdat na webu, oceníte vysoce kontrastní, do nejmenšího detailu vykreslený obraz na příjemně velké obrazovce o úhlopříčce 39.4 cm (15.5”).

Skvělý zážitek z domácího kina umocňuje Blu-ray mechanika a nejnovější funkce Dolby® Home Theater v3 podporující prostorovou zvukovou kulisu při hraní her, sledování filmů i poslechu muziky. Počítač se může pochlubit i příjemně širokou nabídkou konektorů. Díky zabudovanému HDMI výstupu můžete sledovat HD video na obrazovce připojené televize SONY BRAVIA™. Trojice USB portů umístěných po straně je doplněna vysokorychlostním kombinovaným výstupem eSATA/USB. Pokud ho propojíte s externím pevným diskem SATA, můžete se těšit až na 6x rychlejší přenos dat než nabízí běžné USB 2.0. Je to ta nejefektivnější cesta při zálohování velkých souborů nebo editaci videa na externím disku. Pokud však propojení eSATA nevyužijete, bude se tento čtvrtý port chovat jako běžné USB. Pro nové počítače VAIO „éčkové série“ je typická nejen samotná výkonnost, ale především uživatelská vstřícnost. Stačí stisknout knoflík s nápisem WEB a za pár vteřin můžete surfovat na internetu, aniž by se musel načíst operační systém. Šetří to čas i baterii. Tuto funkci využijete například, pokud si chcete zkontrolovat e-maily na cestách. Funkce Quick Web Access nově nabízí rozdělení obrazovky na dvě části
a nezávislé surfování na dvou webových stránkách. Ty se samozřejmě na širokoúhlý displej s poměrem stran 16:9 bezproblémově vejdou. Vylepšení této funkce zahrnuje také integraci programu VAIO Evernote pro průběžné ukládání informací, které vás při surfování zaujaly. Stačí kliknout na text, obrázek, nebo dokument a Evernote jej automaticky označí a uloží na vzdálené úložiště. K podobné kolekci osobních výstřižků a zajímavostí se pak dostanete z jakéhokoliv jiného PC, nebo dokonce i z mobilního telefonu. Funkční tlačítko s nápisem ASSIST vás po stisknutí přenese do služby VAIO Care, která vám pomůže diagnostikovat a vyřešit případný technologický problém. To platí i v případě, že nebude spuštěn operační systém Windows. Společnost SONY nahrála do počítače i celou řadu aplikací vyvinutých speciálně pro přístroje VAIO, které pomáhají při sledování filmů a poslechu muziky z mediální kolekce. Do ní vás přenese stisk jediného tlačítka označeného VAIO umístěného na předním panelu počítače.
Tato funkce nabízí i pomocné vyhledávání postavené na vašich preferencích
a bere v potaz historii stránek, které jste na webu navštívili. Nejnovější verze programu PMB (Picture Motion Browser) VAIO Edition je určena pro práci s videoklipy a fotografiemi, které můžete snadno editovat i řadit do skupin. Všechny nové modely série VAIO E jsou standardně vybaveny originálním operačním systémem Windows® 7 Home Premium Edition nastaveným pro snadné a rychlé použití počítače. Nové počítače VAIO série E vybavené Blu-ray mechanikou budou na českém trhu k dispozici od konce června 2010.

Tiskové zprávy

Diskuse