Notebooky Sony VAIO série F12

24. 6. 2010 20:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový počítač VAIO série F12 je nositelem náročné plnohodnotné zábavy. Užijte si multimédia na vylepšeném Full HD displeji, který spolupracuje s nejvýkonnější grafickou kartou.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Výkonné domácí kino i notebook vhodný na zpracování multimediálních podkladů

• Vylepšený Full HD displej úhlopříčky 41,6 cm (16,4 inchů)

• Grafická karta NVIDIA® podpořená pamětí GDDR3 VRAM
• Prostorový filmový zvuk Dolby® Home Theater v3

• Senzor reagující na sílu světla, který v šeru přepíná displej
do úsporného režimu

• Tlačítko na vypnutí displeje při sledování HD záznamu na obrazovce připojené televize či během poslechu muziky

Počínaje dneškem už nemusíte dělat kompromisy, toužíte-li po notebooku, který hravě zvládne požadavky vaší multimediální knihovny, který vás pobaví i uspokojí.
Abnormální výkon nových notebooků VAIO série F umožňuje bezproblémově editovat Full HD video, upravovat fotografie v nekomprimovaném RAW formátu a přehrávat filmy uložené na Blu-ray nosičích. Ale to není vše.
Tyto notebooky vytvářejí plnohodnotné studio na zpracování filmů, které je
v nejvyšším modelu označeném VPCF12Z1E/BI odlišené luxusním černým povrchem a pohodlnou ploškou z elastomeru pro položení dlaní.

Na profesionální obrazovce Full HD VAIO Display Premium (o úhlopříčce 41,6 cm) můžete sledovat nejen filmy a hry, ale i všechny další soubory z vaší multimediální sbírky. O jasný živý obraz, včetně věrné reprodukce barev, se stará speciální vrstva na displeji zabraňující odleskům a chytrá elektronika zajišťující 100% Adobe RGB profil. Také ostatní počítače řady F12 disponují vysoce kvalitními displeji řady VAIO Display s Full HD rozlišením 1920 x 1080 bodů.

O okamžité reakce se stará srdce přístroje
z poslední řady 4-jádrových procesorů Intel® Core i7. Jeho abnormální výkon v kombinaci s Blu-ray mechanikou a 8GB operační paměti DDR3, si poradí i s vysoce náročnými videi a multimediálními aplikacemi. Grafická karta NVIDIA® GeForce® GT330M doplněná 1GB GDDR3 paměti VRAM a CUDA™ architekturou přináší dech vyrážející 3D vykreslení a dokonale hladké přehrávání filmů.
Právě kombinace silného procesoru a skvělé grafické podpory posunuje notebooky VAIO série F12 do pozice domácího editačního studia vhodného na zpracování Full HD videa zachyceného kamerou Sony Handycam®. Stejně dobře ale poslouží při práci s nekomprimovanými fotografickými podklady - fotografiemi v RAW formátu zachycenými digitální zrcadlovkou z řady Sony ALPHA. A když k notebooku připojíte externí pevný disk SATA přes konektor eSATA/USB, můžete se těšit na abnormálně rychlý přenos dat – až 5x rychlejší než má klasické USB 2.0. Díky zabudovaným Blu-ray mechanikám (Blu-ray Disc Drive nebo Blu-ray Disc Combo Drive ve standardu) jsou notebooky VAIO F12 ideální pro domácí zábavu. Na jedinečném filmovém zážitku se podílí i softwarová vylepšení, která najdete jen u SONY, ať už jde o Motion Reality HD nebo Video Optimiser. Ta zaručují hladký průběh přehrávání snímků ve Full HD kvalitě. Vizuální vjem doplňuje skvělá zvuková kulisa, o kterou se stará nejmodernější verze funkce Dolby®Home Video v3. Doslova vás uzavře
v prostorovém zvuku, který charakterizuje nerušená čistota. Nezáleží na tom, zda posloucháte hudbu, filmové dialogy nebo hrajete hry. Notebooky SONY série F12 se dodávají s originálním operačním systémem Windows® 7 Home Premium, který vhodně doplňuje mediální schopnosti těchto počítačů o běžné aplikace. Psaní na klávesnici s plnohodnotnou numerickou částí je stejně komfortní jako na stolním PC.

Přiložený software obsahuje poslední verzi PMP (Picture Motion Browser) speciálně uzpůsobenou pro vysoký výkon čtyř jádrového procesoru. S pomocí této intuitivní aplikace si můžete vytvářet vlastní profesionálně vypadající filmy a v jednoduchých krocích je ukládat na DVD nebo Blu-ray disky. Nová řada přístrojů VAIO F12 je konstruována i s důrazem na úsporu energie. Světlo citlivý senzor upravuje jas obrazovky podle intenzity osvětlení v místnosti, což oceníte zejména v přítmí. Tlačítkem DISPLAY OFF lze vypnout displej počítače a šetřit tak jeho baterie při poslechu muziky nebo sledování filmů z Blu-ray disku na připojené televizi.

Model:
VAIO VPCF12Z1E/BI
Procesor: Intel® Core™ i7-740QM
Operační systém: Windows® 7 Home Premium
Paměť: 8GB DDR3 SDRAM (1333 MHz)
Pevný disk: 500GB Serial ATA (7200 RPM)
Obrazovka: VAIO Display Premium
41.6cm (16.4”) Full HD (1920 x 1080)
okolní světlo pohlcující vrstva na displeji, 100% Adobe RGB profil
Grafická karta: NVIDIA® GeForce® GT 330M
(1GB GDDR3 VRAM)
Optická mechanika: zapisovací Blu-ray Disc™
BD-R/-RE/-ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM
Váha a rozměry: 3.2kg (včetně baterie);
263 x 31-41 x 387.2 mm (hloubka x výška x šířka)
Ostatní: WLAN 802.11b/g/n; Bluetooth®; tlačítko Display Off pro vypnutí displeje; luxusní matný povrch

Tiskové zprávy

Diskuse