T-Mobile - nové ceny roamingu v Evropské unii

25. 6. 2010 20:10    Rubrika: Tiskové zprávy

- Nové limity pro data roaming

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Nové ceny za volání a SMS v zemích Evropské unie nabídne T-Mobile od 1. července 2010. Zákazníci od tohoto data zaplatí méně za příchozí a odchozí hovory i textové zprávy z 26 států EU a třech zemí Evropského hospodářského prostoru (EEA). Od července T-Mobile rovněž zavede tzv. Data roaming limity, které ohlídají útratu uživatelů za surfování po internetu v zahraničí (zejména v EU).

Odchozí hovory v zemích EU a EEA (Island, Lichtenštejnsko, Norsko) přijdou zákazníky T-Mobile na 11,93 Kč za minutu včetně DPH. Příchozí volání bude účtováno sazbou 4,58 Kč za minutu včetně DPH. Evropská regulace se rovněž dotkne i SMS – ta bude od 1. července stát 3,36 Kč včetně DPH. Tyto ceny se vztahují na ty tarifní zákazníky, kteří mají aktivované zvýhodnění EU, a všechny Twist uživatele. Ostatní služby (MMS, datové přenosy) jsou zpoplatněny podle standardního ceníku.

Z požadavků Evropské unie dále vyplývá nově povinnost zavést tzv. Data roaming limit. Jeho cílem je ochrana zákazníků před neočekávanými účty za užívání internetu v zahraničí. T-Mobile již tuto možnost zdarma nabídl všem klientům od letošního března. Od 1. července ale bude limit 1 500 Kč s DPHpovinně zaveden všem uživatelům surfujícím v zemích EU a EEA.

Pokud zákazník vyčerpá 80 procent stanovené hranice, bude o tom informován prostřednictvím SMS. V případě dosažení 100 procent přestanou být datové služby dostupné. Jejich opětovné zpřístupnění si uživatel může jednoduše zajistit prostřednictvím SMS či Zákaznického centra T-Mobile. Komu by základní limit nestačil, má pro něj T-Mobile i vyšší varianty: 4 680 a 18 000 Kč s DPH.

Tarifní zákazníci budou mít limity nastavené na jedno zúčtovací období, majitelé Twist karet na jeden kalendářní měsíc.

Tiskové zprávy

Diskuse