Windows Live Essentials 2011 beta

30. 6. 2010 17:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Stáhněte si beta verzi a již nyní propojte svá Windows s online světem

Microsoft uvolnil ke stažení testovací verzi Windows Live Essentials 2011, sadu bezplatných aplikací pro moderní formu komunikace s přáteli a větší zábavu. Beta verze je v angličtině, ale finální sadu bude možné stáhnout od konce září 2010 i v češtině. Díky novým funkcím aplikací Fotogalerie, Movie Maker, Mail a Messenger uživatelé ocení především snadnější komunikaci a správu fotek
a dokumentů. Prostřednictvím nových Windows Live Sync navíc získají možnost přístupu ke svým datům i mimo vlastní počítač a jejich snadnou synchronizaci.
„Naším cílem bylo nabídnout uživatelům Windows novou generaci aplikací pro komunikaci a sdílení obsahu. Windows Live Essentials 2011 jsou tak prvním upgradem Windows 7, který tento operační systém propojí s online službami na internetu. Nové aplikace mají navíc stejné uživatelské prostředí jako Microsoft Office 2010.“ říká Tomáš Koška, ředitel online divize společnosti Microsoft
pro oblast střední a východní Evropy.

Nové funkce aplikace Messenger:

- Chat v záložkách umožňuje několik konverzací v jediném okně aplikace,

- HD Chat, integrace chatu a prohlížení fotek a YouTube videa,

- Panel sociálních sítí poskytuje oboustranné propojení s oblíbenými sociálními sítěmi,

- Mobilní Messenger pro Windows Phone, IPhone, BlackBerry a Nokia telefony.

Novinky v aplikacích Fotogalerie a Movie Maker:

- Foto Fuse vytvoří splynutím dvou podobných fotek jednu perfektní fotografii,

- Rozpoznání obličeje automaticky pozná osoby na fotkách podle dřívějších označení,

- Auto Movie nabízí nové přechody, nadpisy, titulky a hudbu pro vytváření videí z fotografií,

- HD kvalita obrazu umožní vytvoření ještě lepšího a kvalitnějšího videa,

- Další Publikování propojí aplikace Windows Live Essentials se sociálními sítěmi jako Facebook a YouTube, ale také s webovým uložištěm Windows Live SkyDrive či mobilními zařízeními jako Windows Phone nebo Zune HD Player.
Nové funkce v aplikaci Mail:

- Foto Mail umožňuje posílat rozsáhlé přílohy bez zaplnění schránky kamarádů. Prostřednictvím Windows Live SkyDrive je možné posílat fotografie až do celkové velikosti
25 GB a ještě je rovnat do online alb,

- Sjednocení e-mailů nabízí správu všech e-mailových účtů, kalendářů a kontaktů
na jednom místě,

- Přístup off-line, Vlákno konverzace a Sdílení kalendářů zvyšují efektivitu práce s emailovým účtem,

- Propojení s Windows Live Messengerem umožňuje jednoduchou komunikaci s Windows Live Mailem.

Všichni zájemci si mohou stáhnout beta verzi Windows Live Essentials 2011 na adrese http://explore.live.com/windows-live-essentials-beta.