Digitální fotoaparát BenQ E1260 s technologií HDR

1. 7. 2010 14:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Fotoaparát BenQ E1260 s technologií HDR – každý snímek může být úžasný!

Digitální fotoaparát BenQ E1260 s technologií HDR

Novinka od společnosti BenQ se pochlubí rozlišením 12 megapixelů a širokoúhlým 28mm objektivem se 4násobným optickým zoomem. K dispozici je i nahrávání videa v rozlišení 720p, kvalitní 2,7palcový LCD displej. Nechybí ani technologie vylepšení obrazu HDR a pokročilé scénické režimy.

Společnost BenQ dnes oznámila nový přírůstek do své řady digitálních fotoaparátů – jedná se o model E1260 HDR (High Dynamic Range). Novinka příznivcům digitální fotografie nabízí snímač s 12 megapixelovým rozlišením, 28mm širokoúhlý objektiv se 4násobným optickým zoomem a možnost natáčet video v rozlišení 720p. O přízeň zákazníků se dále bude ucházet jasný 2,7palcový LCD displej, na němž lze pracovat s pokročilými scénickými režimy v uživatelsky přívětivém ovládacím rozhraní. Ve výbavě nechybí ani aplikace G-Sensor a v neposlední řadě technologie vylepšení obrazu HDR. Díky výše uvedeným parametrům dokáže BenQ E1260 zajistit více zážitků a zábavy pro své majitele.

Technologie vylepšení obrazu HDR byla v podání BenQu zpracována tak, aby do pořízených fotografií přinášela i velice jemné detaily, a to jak ve výrazně tmavých, tak i světlých oblastech jednotlivých snímků. HDR vám umožňuje vytvářet skutečně věrné fotografie dokonce i v nepříznivých světelných podmínkách. Tato technologie také představuje efektivní nástroj pro překonání nesnází při pořizování snímků s protisvětlem.

Buďte si jisti, že s modelem E1260 díky jeho 4násobnému zoomu a 28mm širokoúhlému displeji už nikdy nevyfotíte jen kus hory či jezera, část vysoké budovy nebo dokonce polovinu tváře svých blízkých. Širokoúhlý objektiv umožňuje uživateli pořizovat působivé panoramatické snímky krajinných scenérií či hemžících se měst, stejně tak jako skvělé fotografie přátel. Pokud se před vámi objeví situace, kterou je těžké zachytit v jednotlivém snímku, můžete k zaznamenání těchto vzácných momentů využít schopnosti fotoaparátu točit videa s rozlišením 720p. K tomu, abyste pořídili HD video s věrnými barvami, u modelu E1260 stačí pouhé jedno zmáčknutí tlačítka. Tak proč s sebou nosit ještě videokameru?

Fotoaparát dále přichází s inovacemi v oblasti inteligentních scénických režimů. Je schopen automaticky detekovat až 12 různých scén – jedná se o režimy Krajina, Portrét, Portrét s protisvětlem, Noční scéna, Noční portrét, Makro, Západ slunce, Text, Listy, Sníh a Klid. Další vylepšení u tohoto nového fotoaparátu z produkce společnosti BenQ spočívá v intuitivním a uživatelsky přívětivém prostředí, jež umožňuje rychlý a zároveň velice jednoduchý přístup k jednotlivým funkcím a nastavením přístroje. S užitečným textovými vysvětlivkami, jež jsou připojeny ke zřetelným ikonám, je používání pokročilých funkcí skutečně jednoduché. Navíc se veškeré texty i ikony zobrazují na jasném a zřetelném 2,7palcovém LCD displeji.

Mezi další zajímavé funkce obsažené v modelu BenQ E1260 patří automatická detekce tváře, detekce mrknutí nebo funkce zachycení úsměvu a vylepšení krásy. K dispozici je také inteligentní režim zaostřování, možnost správy souborů přímo ve fotoaparátu, automatická rotace snímků, technologie stabilizace Super Shake-Free (S.S.F.). Zachycení perfektního snímku nikdy nebylo jednodušší!

Cena BenQ E1260 byla stanovena na 2599 Kč s DPH.