EMC Data Domain - úsporné zálohování dat

1. 7. 2010 14:00    Rubrika: Tiskové zprávy

S&T CZ nabízí EMC Data Domain, řešení pro úsporné zálohování dat

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Množství dat na podnikových discích se ročně rozroste až o 60 procent. Firmy proto akutně řeší problém, jak data levně a hlavně spolehlivě uložit. Technologie EMC Data Domain zmenší objem zálohovaných dat v průměru až o 92,5 % jejich původní velikosti. Společnost S&T CZ patří mezi klíčové implementační a servisní partnery řešení EMC Data Domain v Česku.

PRAHA, 29. června 2010 – Systémový integrátor S&T podepsal smlouvu s technologickou společností EMC o prodeji, servisu a podpoře EMC® Data Domain®, podnikového řešení pro úsporné zálohování dat. „Naši zákazníci získají řadu výhod plynoucích z uzavřeného partnerství: inovativní technologie, spolehlivý servis a velmi vstřícnou cenovou politiku,“ řekl Milan Košičár, klientský manažer společnosti S&T CZ. Spolupráce se týká celého evropského trhu, tedy více než dvaceti evropských zemí, ve kterých nadnárodní společnost S&T působí.

„S&T je jedním z klíčových tuzemských partnerů EMC, má s našimi produkty bohaté zkušenosti a v týmu přední odborníky na ukládání a správu dat. Podepsání servisní smlouvy je logickým pokračováním dlouholeté a velmi úzké spolupráce,“ řekl Vladimír Kyša, produktový manažer společnosti EMC, která patří mezí lídry ve vývoji technologií pro uchovávání a správu dat.

Až 30násobné zmenšení objemu ukládaných dat

Technologické řešení EMC Data Domain zajišťuje takzvané deduplikované zálohování, které výrazně šetří prostor potřebný pro ukládání záloh. Deduplikace, tedy odstranění nadbytečných částí dat z úložného prostoru, ukládaný objem dat sníží desetkrát až třicetkrát: „Dokáže zálohovaná data pomocí algoritmů ‚stlačit‘ v průměru až o 92,5 % jejich původní velikosti. Řešení od EMC lze navíc snadno implementovat, protože se dá do firemní infrastruktury připojit jako další nezávislé zálohovací zařízení,“ vysvětlil Milan Košičár.

Technologie pro úsporné ukládání dat nabývají na významu s raketově rostoucím objemem dat na firemních úložištích. „Průměrná firma o desítkách zaměstnanců ročně vyprodukuje stovky gigabytů nebo jednotky terabytů dat, což představuje často až desítky gigabytů dat na uživatele,“ upozornil Milan Košičár na praktické zkušenosti společnosti S&T CZ. Běžně jsou přitom informace ukládány zbytně vícekrát – například i kvůli neefektivnímu způsobu zálohování dat. „Řešení jako Data Domain je schopno identické části dat rozpoznat a uložit je pouze jednou. Uložený objem unikátních dat je pak výrazně menší,“ vysvětlil Košičár.

Firmy ukládají až 90 procent záložních dat neefektivně

Ročně se množství dat na firemních discích rozroste až o 60 procent. Letos se bude celosvětový objem elektronicky uchovávaných informací rovnat sloupci knih, který by dosáhl od Slunce na Pluto a zpět. „Pokud firmy nedostanou bobtnající data pod kontrolu, náklady na ukládání dat závratně vzrostou. Hrozí zvyšování nákladů na zálohování přibývajících dat anebo musí dojít ke kompromisům v kvalitě poskytovaných služeb,“ varoval Milan Košičár. Lékem na rostoucí objem dat je zmiňovaná deduplikace, která umí „zhustit data“ tak, že se žádná informace na disku zbytečně neopakuje.

Deduplikování dat přináší firmám zejména finanční výhody, protože nemusí investovat do dalších úložných zařízení. „Slouží také jako velmi ekonomické řešení pro úspornou archivaci dat. V případě jejich ztráty lze veškeré informace snadno obnovit za využití stávající IT infrastruktury,“ uzavřel Milan Košičár, klientský manažer společnosti S&T CZ.

Tiskové zprávy

Diskuse