Canon imageFORMULA 101

7. 7. 2010 13:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon uvádí na trh nový plochý skener z řady imageFORMULA

Canon imageFORMULA 101

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Canon představil skener imageFORMULA 101, který je prostřednictvím USB konektoru kompatibilní s hlavními dokumentovými skenery imageFORMULA
• Stylový vzhled a vysoká rychlost skenování ve špičkové kvalitě přispívají k vyšší produktivitě uživatelů

Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, představil nový plochý skener imageFORMULA 101, který přináší rychlé skenování dokumentů podle aktuálních potřeb společností. Kompatibilita s hlavními skenery z řady imageFORMULA a snadné připojení přes USB umožňují uživatelům skenovat nestandardní velikosti dokumentů, které nemohou být zpracovány prostřednictvím automatického podavače.

Skenování dokumentů velikosti až 216 x 356 mm v rozlišení 1200 dpi činí z plochého skeneru ideální nástroj do kanceláře, kde jsou do elektronické podoby často převáděny dokumentů s různou vazbou. Pro menší dokumenty, jako jsou pasy nebo vizitky, může skener 101 snímat pouze na zmenšené ploše (od velikosti A5) – čímž se urychlí zpracování a ušetří čas i náklady.

Interoperabilita s dalšími skenery Canon znamená, že pro skenování dokumentu se používá obou skenerů najednou, plochého i skeneru s automatickým podavačem dokumentů, ovládají se přitom původní aplikací a to buď automaticky nebo manuální volbou. Další možností je uložit skenované obrázky jako jeden soubor, bez ohledu na jejich původ, pro zrychlení a usnadnění jejich zpracování.

Skener imageFORMULA 101 vychází z požadavků uživatelů a na rozdíl od jiných podobných skenerů skenuje dokumenty od dolní části stránky směrem nahoru. To znamená, že začínající uživatelé jsou schopni skenovat přirozenějším způsobem a při větším počtu skenovaných dokumentů šetří i čas. Nízkou hmotnost,kompaktní design a snadnou konektivitu zejména ocení zaměstnanci v rámci oddělení, kde jsou používány skenery Canon imageFORMULA a je zde požadavek skenovat i nestandardní velikostí předloh.
Snadná manipulace se skenerem pak usnadňuje používání tam,kde má uživatel omezený pracovní prostor.

„Canon vždy reaguje na potřeby svých zákazníků. Samostatná pracoviště na elektronické zpracování dokumentů již nejsou nutná a proces skenování se přesunul do prostředí kanceláře. Právě zde totiž uživatelé pravidelně skenují různé dokumenty, knihy, novinové články, pasy a velmi tenké nebo křehké dokumenty, které nemusí být vhodné pro automatický podavač,“ říká Jiří Jedlička, produktový manažer dokumentových skenerů společnost Canon CZ. „Skener imageFORMULA 101 umožňuje v kombinaci se skenery řady imageFORMULA velmi univerzální volbu skenování, která vede ke zvýšení efektivity ve firmách.“

„I když společnosti těží z výhod a funkcí skenerů imageFORMULA, je pochopitelné, že čas od času vyžadují i možnost plochého skenování. Nabízíme rychlost plochého skenování menší než 3 sekundy na stránku, což je o více než 50 % vyšší rychlost, než nabízí ostatní konkurenční modely," dodává Jiří Jedlička.

Skener má i skládací kryt pro rychlé umístění dokumentu a skenování. Při otevřeném skenování používá unikátní režim pro rušení okolního světla. To zajišťuje, že uživatelé mohou skenovat vysokou rychlostí při zachování stejné kvality, jako když je skener uzavřený. Podobně jako skenery řady Canon DR má i 101 automatickou detekci barvy, automatickou změnu velikosti, narovnání dokumentu a rozpoznání orientace textu a následné otočení.

Skener imageFORMULA 101 se začne prodávat v Evropě od srpna 2010. Skener je kompatibilní s imageFORMULA DR-2010C, DR-2510C, DR-3010C, DR-4010C, DR-6010C, DR-6050C, DR-7550C a DR-9050C.

Tiskové zprávy

Diskuse