Společnost HP dokončila akvizici firmy Palm

8. 7. 2010 14:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP dokončila akvizici firmy Palm

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

HP zvyšuje svůj růst na trhu chytrých telefonů a mobilních zařízení připojitelných k internetu

Společnost HP oznámila, že dokončila akvizici společnosti Palm Inc. za cenu 5,70 USD v hotovosti za jednu akcii z balíku kmenových akcií Palmu.
Tato kombinace dává HP významný náskok v jednom z nejrychleji rostoucích segmentů technologií díky inovativní platformě Palm WebOS, rodině chytrých telefonů a bohatému portfoliu duševního vlastnictví tohoto průkopníka v oblasti pokročilých mobilních zařízení.

Finanční síla a celosvětová působnost HP spolu s oceňovaným operačním systémem WebOS společnosti Palm a jejími uznávanými řadami chytrých telefonů Pre a Pixi zlepší schopnosti HP podílet se aktivněji na vysoce ziskovém trhu s chytrými telefony a mobilními zařízeními připojitelnými k internetu, který dosahuje obratu 100 miliard dolarů.

„Díky WebOS bude HP poskytovat svým zákazníkům unikátní uživatelský komfort napříč portfoliem chytrých telefonů a dalších mobilních produktů,“ uvedl Todd Bradley, výkonný viceprezident divize Personal Systems Group, HP. „To nám umožní plně se soustředit na rozvoj nabídky našich chytrých telefonů a využití WebOS.“

Pod vedením bývalého předsedy představenstva a generálního ředitele společnosti Palm Jona Rubinsteina bude globální obchodní jednotka Palm odpovídat přímo Toddu Bradleymu. Palm bude zodpovědný za softwarový vývoj WebOS a z hlediska hardware za vývoj produktů na WebOS založených, od řady chystaných chytrých telefonů přes dotykové tablety typu slate až po netbooky.

„Za plné podpory společnosti HP a s využitím její globální síly jsem přesvědčen, že WebOS bude schopen dosáhnout svého plného potenciálu,“ uvedl Rubinstein. „Tato dohoda urychlí vývoj této zajímavé platformy díky novým zdrojům, větším úsporám z rozsahu a podpoře od světově uznávané značky.“

Tiskové zprávy

Diskuse