SONY Cyber-shot WX5 a TX9

9. 7. 2010 20:12    Rubrika: Tiskové zprávy

pořídíte dokonalé fotografie i za ztížených světelných podmínek

SONY Cyber-shot WX5 a TX9

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Tenounké, elegantní přístroje WX5 a TX9 vynikají možnostmi natáčení Full HD videa 1080i i unikátními funkcemi Sweep Panorama 3D a Superior Auto mode

• Nová funkce Superior Auto mode
pro zvlášť kvalitní snímky s minimem digitálního šumu
využívá CMOS senzor Exmor R™ o rozlišení 12,2 Mpix
• Záznam full HD filmů 1080i je doslova předurčen
k promítání na obrazovce HD televize
• Cyber-shot™ WX5 i TX9 jsou prvními kompaktními digitály vybavenými programem 3D Sweep Panorama
• Jsou vybaveny funkcí Sweep Multi Angle pro fascinující 3D promítání
• Při nastavení Background defocus mode lze rozostřit pozadí snímku tak, že evokuje profesionálně pořízené záběry

Zažijte opojné fotografické vzrušení s novými letně vybarvenými přírůstky
z digitální rodiny Sony Cyber-shot™.

Přístroje WX5 a TX9 jsou úžasně ploché, překvapivě lehké a uživatelsky přívětivé. Navíc mají v porovnání s konkurencí množství nadstandardních funkcí a kladou důraz na vysokou kvalitu fotografií. Jsou však schopné zaznamenávat i HD videoklipy (1920 x 1080, 50i) do formátu AVCHD užívaného ve spotřební elektronice a jako první přístroje řady Cyber-shot™ dokáží zachytit unikátní 3D záběry. Ty lze promítat na jakékoli kompatibilní 3D televizi.

Superior Auto mode: stará se o perfektní fotografie bez šumu
Modely Cyber-shot™ WX5 and TX9 jsou prvními kompaktními fotoaparáty, které se nebojí „poprat“ i s velice složitými světelnými podmínkami
a „vytáhnout“ z nich fotografické výstupy blížící se kvalitou digitálním zrcadlovkám.

Napomáhá tomu čip typu CMOS Exmor R™ s rozlišením 12.2 Mpix a program Superior Auto mode, který při stisku spouště uloží až šest obrázků pořízených rychle za sebou. Fotoaparát si přitom sám vyhodnocuje světelné podmínky
a automaticky nastavuje parametry. Pak zkombinuje informace
ze zaznamenaných snímků a vytvoří jedinou fotografii udivující kvality, která jako by vypadla z digitální zrcadlovky. Má vysoký rozsah světel i stínů a zcela minimální šum.

K dalšímu vylepšení obou přístrojů patří funkce rozostření pozadí – Background Defocus. Vytvoříte tak fotografie s minimální hloubkou ostrosti podobné těm, pro pořízení kterých měl objektiv nasazený na zrcadlovce maximálně otevřenou clonu. Funguje to následovně: po stisku spouště uloží fotoaparát Cyber-shot™ dva snímky. Automatika proměří objekty v popředí i pozadí obou záběrů a uloží jediný snímek s dokonale ostrými detaily vpředu a působivě rozostřeným pozadím. Nový software Soft Skin se při portrétování lidí pro změnu stará o jejich tváře. Automaticky a nenápadně odstraňuje menší vrásky a skvrnky na kůži tak, aby vypadali co nejlépe.

A nyní umí kompakty Cyber-shot™ také 3D
Poprvé v historii můžete s funkcí 3D Sweep Panorama pořizovat prostorové fotografie, aniž byste museli mít velký přístroj se dvěma objektivy.

Přidržte spoušť a výkonný CMOS sensor Exmor R™ – srdce obou kompaktů Cyber-shot™ WX5 i TX9 - uloží sérii velmi rychle nasnímaných fotografií, které se ukládají, zatímco vy pohybujete fotoaparátem se strany na stranu – tomu se říká panování. Datové informace z až 100 dílčích snímků jsou následně zkombinovány tak, že vytvoří bezešvé stereoskopické záběry. Takové úžasné fotografie si nejlépe užijete po připojení přístroje přes HDMI výstup k některé z 3D kompatibilních televizí.

Ale Cyber-shot™ jde ve 3D zobrazování ještě dál. Od letošního roku má funkci Sweep Multi Angle, při které ve vysoké rychlosti zaznamená patnáct záběrů. Z nich pak vytvoří prostorový 3D snímek pozorovatelný z různých úhlů. Po fotografování zahoupete přístrojem ze strany na stranu a senzory
v těle zachytí talkový pohyb a zaznamenanou sérii snímků a vykreslí jejich nakloněnou verzi na LCD displeji. Tyto „mnohoúhlové“ pohledy můžete obdivovat i na obrazovce běžné 2D televize, pokud k ní bude fotoaparát připojen a vy jej budete naklánět.

Obdivuhodná panoramata lze s přístrojem Cyber-shot™ TX9 dělat i pod vodou. V nabídce je potápěčské pouzdro a kompakt má program Underwater Sweep Panorama, který upravuje vyvážení bílé tak, aby měly scenérie fotografované pod hladinou neměly modrozelenou barvu, ale vypadaly přirozeně.

Cyber-shot™ T99 – stylovější a barevnější
Za majiteli fotoaparátů řady Cyber-shot™ T99 se závistivě ohlédne každý, kdo vyznává tvarem elegantní a barevně zajímavé přístroje. Jejich plochá těla skrývají bohatou nabídku inteligentních technologií – počínaje funkcí Sweep Panorama, přes nahrávání HD videí 720p, až po nový software Soft Skin na úpravu tzv. „pleťovky“. Podobně jako přístroj Cyber-shot™ TX9, mají i modely řady T99 program pro extra široké záběry při panoramatickém fotografování pod vodou – Underwater Sweep Panorama.

Okouzlující a snadno ovladatelné digitální kompakty Sony Cyber-shot™ WX5, TX9 a T99 budou na trhu od srpna 2010.

Tiskové zprávy

Diskuse