Microsoft - soutěž o nejlepší open source projekty

13. 7. 2010 11:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejinovativnějším open source nápadem se stal FlexiCap, jeho tvůrce vyhrál cestu do amerického Redmondu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Soutěž o nejlepší open source projekty i nadále pokračuje
První kolo soutěže o nejlepší open source projekty má svého vítěze. Cenu za nejinovativnější nápad vyhráli Tomáš Gavlas a David Beinhauer s projektem FlexiCap – Flexible Capacity. Na dalších místech skončily projekty Žákajda a 3D File Manager.Odměnou za nejinovativnější nápad je cesta do centrály společnosti Microsoft v americkém Redmondu.

FlexiCap představuje prostředí pro vývojáře a správce aplikací běžících ve Windows Azure. Tento open source projekt umožní zlepšit nejenom odezvu aplikací, u kterých dochází k větším výkyvům v požadovaném výkonu, ale také optimalizovat finanční náklady na provoz v cloudu.

„Při vstupu do soutěže mě motivovala zejména soutěživost a víra, že jsme schopni dodat originální nápad,“ říká Tomáš Gavlas. „Je pravdou, že Microsoft již dnes dodává celou řadu svých frameworků včetně zdrojových kódů, což umožňuje lépe pochopit záměry tvůrců aplikací. Microsoft také nabízí dobré zázemí pro začínající projekty, a to formou propagace, dostupnosti nástrojů a podpůrných programů,“ dodává David Beinhauer.
Druhý ročník soutěže o nejlepší open source projekty stále pokračuje a zájemci mohou své aplikace přihlašovat až do konce srpna na www.microsoft¬.com/cze/open¬source. V září 2010 pak proběhne závěrečné vyhodnocení ve třech kategoriích, kterými jsou nejstahovanější projekt, nejlepší webová aplikace a cena novinářů.
Nejlepší projekty budou oceněny zajímavými cenami. Výherce v kategorii o nejstahovanější aplikaci získá nejmodernější notebook TOSHIBA Satellite s dotykovým displejem. Vítěz nejlepší webové aplikace si odnese poukaz na letenku a ubytování dle vlastního výběru v ceně 15 tisíc korun. Výherce ceny novinářů dostane dárkovou poukázku v hodnotě 15 tisíc korun do obchodu s počítačovým zbožím Alza podle svého výběru.
Více informací o soutěži najdete na stránkách www.microsoft.com/cze/opensource.

Tiskové zprávy

Diskuse